10 gardas receptes, ar kurām svinēt pavasari

2.lapa

2. Pavasara salāti ar mandelēm

gardezi.lv

Sastāvdaļas

Fenhelis - 1 gab.
Redīsi ar lapiņām - 1 bunte
Jaunie spināti - 1 sauja
Dilles - 1 bunte
Grauzdētas mandeles - 2 saujas
Citrons - 1 gab. (sula)
Olīveļļa ar pipariem Selection by Rimi - 2 ēdamk.

Pagatavošana
Noskalo dārzeņus. Fenheli sagriež plānās šķēlītēs. Pievieno redīsu šķēlītes un redīsu lapas. Pārber salātus ar jaunām spinātu lapiņām, smalki grieztām dillītēm un pievieno tiem grauzdētas mandeles. Sajauc citrona sulu ar olīveļļu, sakuļ un pārlej salātiem.
Citrona sula liks atplaukt fenheļa garšām, bet redīsi dos salātiem īpašu kraukšķīgumu un veidos interesantu garšas buķeti.
Šie salāti ir kā radīti, lai tos baudītu kopā ar grilētām vai ceptām treknajām zivīm. Šajā ziņa lieliska izvēle būs pie mums tik iecienītais lasis.
Jo plānākās šķēlītēs sagriezīsi fenheli, jo maigāks tas šķitīs. Bet redīsus paturi ūdenī vismaz 1 stundu, un tie kļūs īpaši kraukšķīgi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais