9.lapa
9. Pavasara kūka ar ogām
gardezi.lv
Sastāvdaļas
Pamatnei:
Žāvētas aprikozes - 120 g
Žāvētas dzērvenes - 120 g
Rieksti - 180-200 g
Kēmam:
Olas Rimi - 2 gab.
Brūnais cukurs - 130 g
Apelsīns - 1 gab.
Želatīns - 8 g
Filadelfijas siers - 400 g
Dekoram:
Svaigas vai saldētas ogas - 300 g
Kūkas forma: diametrs 19 cm
Pagatavošana
Vispirms samaļ riekstus, pievieno žāvētās aprikozes un dzērvenes un turpina malt. Iegūto masu ieklāj kūkas formas pamatnē.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kuļ, līdz izveidojas bieza, krēmīga masa.
Izspiež apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaida, kamēr želatīns uzbriest, tad to sakarsē, pievieno olu dzeltenumiem un visu sakuļ.
Beigās ievieno arī Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus.
Krēma masu lej formā un liek ledusskapī vismaz uz 1-1,5 stundu, lai sastingst.
Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām.
Ja nav pieejams gana jaudīgs blenderis, riekstus vari iebērt dvieļa stūrī un tos sasmalcināt, uzsitot ar kādu smagāku priekšmetu, bet žāvētos augļus - sakapāt ar nazi.