VIEGLI PAGATAVOJAMA: Sie­ra kū­ka ar per­si­kiem

© F64

Lai labi garšo!

SA­STĀV­DA­ĻAS:

Pa­mat­nei: 100 g Sel­gas ce­pu­mu ar ti­ra­mi­su gar­šu

50 g smal­ci­nā­tu riek­stu

30 g svies­ta

2 ēd. k. su­las (jeb­ku­ras - pēc pa­ti­kas)

Pil­dī­ju­mam: 3 olas

100 g cu­ku­ra

400 g Phi­la­del­phi­a krēm­sie­ra

250 g biez­pie­na

1 pa­ci­ņa va­ni­ļas pu­di­ņa pul­ve­ra

1 ēd. k. man­nas

šķip­sni­ņa sāls

viens 800 g trauks cu­kur­sī­ru­pā kon­ser­vē­tu per­si­ku

pū­der­cu­kurs pār­kai­sī­ša­nai

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ce­pu­mus sa­berž, sa­mī­ca ko­pā ar mīk­stu svies­tu, riek­stiem un su­lu. Ma­su ie­klāj ar fo­li­ju iz­klā­tā un ie­tau­ko­tā tor­tes veid­nē, cie­ši pie­spiež, no­lī­dzi­na. Olas sa­pu­to ar pus­i pa­re­dzē­tā cu­ku­ra dau­dzu­ma, pie­vie­no sā­li. Ja biez­piens grau­dains, to ie­priekš iz­berž caur sie­tu, sa­jauc ar krēm­sie­ru un at­li­ku­šo cu­ku­ru. Ie­mai­sa olas, va­ni­ļas pu­di­ņa pul­ve­ri un man­nu. Da­ļu ma­sas liek veid­nē virs ie­klā­tās pa­mat­nes. Vir­sū liek no sī­ru­pa iz­ņem­tas un no­su­si­nā­tas per­si­ku pus­ītes (der arī svai­gi per­si­ki). Vi­su pār­klāj ar pā­rē­jo krēm­sie­ra ma­su un no­lī­dzi­na.

Kū­ku liek ie­priekš sa­kar­sē­tā krās­nī un 160 grā­du tem­pe­ra­tū­rā cep ap­tu­ve­ni pus­ot­ras stun­das, līdz kū­kas virs­pu­se kļūst zel­tai­ni brū­na. At­dze­sē, iz­ņem no veid­nes, pār­kai­sa ar pū­der­cu­ku­ru un griež ga­ba­los.

Svarīgākais