4.lapa
4. Vērtīgs ēdienu papildinājums - pārbaudīti savvaļas augi.
Ar dažādām uzturvielām, mikroelementiem un vitamīniem bagāti pavasarī ir arī dažādi savvaļas augi - jaunās nātru lapiņas, gārsa, virza, pieneņu lapas un citi. Ja vien ir iespēja iegūt pārbaudīts un zināms izcelsmes savvaļas augus, tos noteikti var pievienot dažādiem ēdieniem. Tomēr, lai veselībai nenodarītu vairāk kaitējuma, nekā labuma, savvaļas augus ēšanai jāpērk pie zināmiem pārdevējiem vai, vēl labāk, tie jāievāc savā vai vecmāmiņas dārzā, kur uzturamies regulāri. Diemžēl pat it kā ekoloģiskā vidē esoša meža pļaviņa, ko ieraugām ģimenes izbrauciena laikā tālos Latvijas laukos, var būt piesārņota ar mums nezināmām vielām. Protams, Latvija ir zaļa un ekoloģiski salīdzinoši tīra valsts, tomēr, izvēloties produktus ēšanai, labāk būt 100% pārliecinātam par to, ko ceļam savā galdā. Personīgā dārza stūrī droši var atstāt vietu, kur plaukt un zelt ēdamajām "nezālēm”, tomēr nezināmas izcelsmes savvaļas augus uzturā patērēt gan nevajag.