4.lapa
Mīdijas spāņu gaumē
Spānijā ir ļoti populāras gan karstas, gan aukstas mīdiju tapas, un tās ir viegli pagatavot ikvienam. Šīs jūras veltes izcili saskan ar Verdejo baltvīnu, kam raksturīga svaiga skābuma struktūra.
•900 g svaigu mīdiju čaulās
•½ baltā sīpola
•6 ķiploka daiviņas
•500 ml sausa baltvīna
•6 ēd. k. etiķa
•2 ēd. k. kūpinātas spāņu paprikas
•Sāls pēc garšas
•Nerafinēta olīveļļa
Mīdijas notīra un noskalo aukstā ūdenī. Liek katlā, ielej aptuveni 3 cm ūdens, uzliek vāku un vāra, kamēr čaumalas atveras. Mīdijas caurdurī noskalo ar vēsu ūdeni un ļauj atdzist. Tikmēr sasmalcina ķiploku daiviņas un sīpolu. Pannā uzkarsē 2-3 ēdamkarotes eļļas, pievieno ķiplokus un sīpolus un cep, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pannu noņem no karstuma, pievieno sāli, papriku, baltvīnu un etiķi. Maisa, līdz visas sastāvdaļas izšķīdušas. Mīdijas izņem no čaulām. Pannu liek uz lēnas uguns, pievieno mīdijas, cep 3-4 minūtes, nepārtraukti maisot. Pirms pasniegšanas ļauj atdzist. Pasniedz ar koka iesmiņiem un franču maizes šķēlītēm.