IZMĒĢINI! Sēnes rudenīgai maltītei un ziemas krājumiem

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

6.lapa

Sēņu salāti

NEPIECIEŠAMS:

Sālītas vai ceptas sēnes

sīpoli, kāposti, burkāni, tomāti vai tomātu mērce - vienādās daļās

eļļa

sāls

cukurs

malti melnie pipari

zaļumi

etiķis

PAGATAVOŠANA:

  1. Rupji sagriež sīpolus, tomātus, kāpostus un sarīvē burkānus.

  2. Vispirms lielā eļļas daudzumā sasautē kāpostus, sīpolus un burkānus. Kad saknes mīkstas, pievieno tomātus. Turpina sautēt, līdz tomāti izšķīst. Pieber sāli, cukuru, piparus un sasmalcinātus zaļumus.

  3. Pievieno sēnes, visu samaisa, pēc garšas pielej etiķi un salātus uzkarsē.

  4. Ēd uzreiz vai karstu pilda burkās un uzglabā vēsumā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais