IZMĒĢINI! Sēnes rudenīgai maltītei un ziemas krājumiem

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

9.lapa

Ar sēnēm pildīti tomāti

NEPIECIEŠAMS:

5 - 6 tomāti

pildījumam: pusglāze sautētu vai vārītu sēņu

šķēle šķiņķa

sīpols

zaļumi

buljons

taukvielas cepšanai

sāls, cukurs, pipari vai citas garšvielas pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

  1. Sagrieztu šķiņķi un sīpolu uz pannas apcep. Liek katlā kopā ar sēnēm.

  2. Tomātiem nogriež cepurīti, izņem mīkstumu - to saspaida biezenī.

  3. Katlā ieliek daļu biezeņa, pieber atlikušās sastāvdaļas un dažas minūtes uz lēnas uguns sautē.

  4. Atdzisušu masu pilda tomātos, uzliek nogrieztās cepurītes un kārto pannā vai veidnē.

  5. Pielej nedaudz buljona, kam pievienots atlikušais tomātu biezenis. Sautē cepeškrāsnī. Ja vēlas, pirms sautēšanas beigām ēdienam pievieno nedaudz skābā vai saldā krējuma un ieliek cepeškrāsnī vēl uz dažām minūtēm.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā