VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

6.lapa

Sald­ētas ba­ra­vi­kas

Viens no vien­kār­šā­ka­jiem vei­diem: svai­gas sē­nes no­tī­ra, ja ba­ra­vi­kas pa­prā­vā­kas - sa­griež ga­ba­li­ņos, liek vai nu kā­dā aiz­vā­ko­ja­mā trau­kā, vai spe­ci­ālos, tie­ši sald­ēša­nai pa­re­dzē­tos mai­si­ņos sald­ēta­vā, un - lie­ta da­rī­ta.

Cits va­ri­ants: no­tī­rī­tas, sa­griez­tas sē­nes liet sa­kar­sē­tā eļ­ļā uz pan­nas un ap­mē­ram 10 mi­nū­tes pa­sau­tē, ka­mēr iz­tvai­ko lie­kais šķid­rums, pie­ber sā­li, at­dze­sē un pil­da sald­ēša­nai pa­re­dzē­tos trau­kos. Uz­gla­bā sald­ēta­vas ka­me­rā.

Sald­ētas ba­ra­vi­kas lie­lis­ki sa­gla­bā sa­vu da­bis­ko smar­žu un garš­u, tur­klāt tās vieg­li un ātr­i pa­ga­ta­vot: ie­pa­ko­ju­mu iz­ņem no sald­ēta­vas, at­lai­di­na un iz­man­to pēc va­ja­dzī­bas - pie­vie­no zu­pām, ga­ta­vo krēm­zu­pas, mēr­ces, pie­vie­no ga­ļas ēdie­niem, dār­ze­ņu sau­tē­ju­miem.

Svarīgākais