GARDĒŽIEM: Picas recepte, kuru var mājās pagatavot ikviens

© Publicitātes foto

“Pica Rīga” pavāri piedāvā “Portobello” picas recepti, ko ikviens var pagatavot mājās kādā drēgnākā rudens vakarā, kad laikapstākļi nevilina doties ārpus mājām.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Picas mīkla, 200 g

3 lielas portobello sēnes

1 ēdamkarote olīveļļas

Itālijas saldā desa šķēlēs, 200 g

Ap 10 vīnogu tomāti

1/2 ēdamkarotes skābā krējuma

1/2 glāze sasmalcinātu vai saplēstu bazilika lapu

1/2 tase sasmalcināta parmezāna siera

Šķipsniņa sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

Izrullē picas mīklu 30 centimetru diametrā, uz tās uzsmērē skābo krējumu. Uz picas izkārto šķēlēs sagrieztas Portobello sēnes, Itālijas saldo desu un vīnogu tomātus. Liek picu krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm. Kad noteiktais laiks pagājis, svarīgi pārliecināties, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna, tad izņem picu no cepeškrāsns.

Pāri pārber parmezānu un sasmalcinātu baziliku.

Svarīgākais