NODERĪGI: Trīs gardi ēdieni, ko šoruden pagatavot no ķirbja

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

3.lapa

ĶIRBJU MAFINI

  • Milti - 140 g
  • Mandeļu piens - 130 ml
  • Brūnais cukurs - 120 g
  • Ķirbju biezenis - 100 g
  • Kausēts sviests - 70 g
  • Šokolādes gabaliņi - 50 g
  • Cepamais pulveris - 2 tējk.
  • Citrona sula - 1 ēdamk.
  • Malts kanēlis - 1 tējk.
  • Mellenes - dekoram

PAGATAVOŠANA:

  1. Gatavo mīklu: jauc visas sastāvdaļas kopā, lai izveidojas viendabīga masa. Tai jābūt diezgan biezai. Ja mīkla iznāk pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu.
  2. Mīklu lej mafinu papīrīšos līdz malām pilnu, jo atšķirībā no klasiskiem mafiniem tie pēc cepšanas atkal sēdīsies. Vislabāk papīra trauciņus likt speciālās formiņās.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep mafinus 30 minūtes vai līdz gatavībai. Atdzesē un dekorē ar mellenēm.

Izmantotās receptes: gardezi.lv

Svarīgākais