ĶIRBJU MAFINI
- Milti - 140 g
- Mandeļu piens - 130 ml
- Brūnais cukurs - 120 g
- Ķirbju biezenis - 100 g
- Kausēts sviests - 70 g
- Šokolādes gabaliņi - 50 g
- Cepamais pulveris - 2 tējk.
- Citrona sula - 1 ēdamk.
- Malts kanēlis - 1 tējk.
- Mellenes - dekoram
PAGATAVOŠANA:
- Gatavo mīklu: jauc visas sastāvdaļas kopā, lai izveidojas viendabīga masa. Tai jābūt diezgan biezai. Ja mīkla iznāk pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu.
- Mīklu lej mafinu papīrīšos līdz malām pilnu, jo atšķirībā no klasiskiem mafiniem tie pēc cepšanas atkal sēdīsies. Vislabāk papīra trauciņus likt speciālās formiņās.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep mafinus 30 minūtes vai līdz gatavībai. Atdzesē un dekorē ar mellenēm.
Izmantotās receptes: gardezi.lv