SILTĀ ĶIRBJU ZUPA AR PUTOTU KRĒMSIERU
- Ķirbis cepšanai - 400 g
- Svaigais krēmsiers - 1 paciņa
- Olas- 1 gab.
- Dzērvenes - 4 saujas
- Cidonijas - 70 g
- Liepziedu medus- 2 ēdamk.
- Brūnais cukurs - 220 g
- Anīsa zvaigzne - 1 gab.
- Kanēļa miziņa - 1 gab.
- Ūdens
PAGATAVOŠANA:
- Nomizo ķirbi un cidonijas.
- Cidonijas sagriež četrās daļās, attīra no sēklām un liek katlā.
- Sagriež arī ķirbi gabalos un pievieno cidonijām.
- Visu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens, lai tas pārklāj ķirbjus un cidonijas.
- Pieber aptuveni 150 g cukura un vāra 15 minūtes.
- Dzērvenes ber krūzē, pievieno aptuveni 40 g cukura un samaļ.
- Saputo olu kopā ar 30 g cukura biezā krēmā.
- Pievieno krēmsieru un vēl nedaudz uzputo.
- Kad zupa gatava, to samaļ ar blenderi.
- Lej šķīvjos, papildina ar svaigu dzērveņu mērci, putotu krēmsieru un nelielu daudzumu liepziedu medus.
- Dekorē ar piparmētru lapām un svaigām dzērvenēm. Pasniedz siltu.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā