RECEPTE: Cūkgaļas kotletes ar zirnīšu sautējumu

© F64

Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:

500 g cūkgaļas vai 250 g cūkgaļas un 250 g liellopu gaļas

3 olas

2-3 pienā izmērcētas baltmaizes šķēles

2 nelieli, sīki sagriezti sīpoli

sāls, ķimenes un pipari pēc garšas

puse paciņa krējuma

eļļa cepšanai

Pagatavošana:

malto gaļu rūpīgi samīca ar olām, baltmaizi, sīpoliem, krējumu un garšvielām. Ar mitrām rokām izveidotas kotletītes karstā eļļā cep zeltaini brūnas.

Zirnīšu sautējums

Sastāvdaļas:

1 bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu

2 sīki sagriezti sīpoli

100 ml gaļas buljona

2 gabaliņos sagriezti burkāni

1 ēdamkarote miltu

puse citrona sulas

puse paciņas sviesta cepšanai

sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

sakarsētā sviestā maisot apcep sīpolus. Pieliek burkānus un turpina 5 minūtes sautēt. Uzkaisa miltus un garšvielas. Iemaisa buljonu un zem vāka sautē vēl dažas minūtes. Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus un krējumu. Iespiež citrona sulu un ļauj sautējumam uzmest burbuli.

Svarīgākais