TOP 5 šefpavāru receptes, kurās valda ķirbis

5.lapa

Savukārt Restorāna “KID*” šefpavārs Andrejs Pojarčenko: Ķirbju pīrāgs

Publicitātes foto

Sastāvdaļas: ķirbis (notīrīts) - 600 g., iebiezināts piens - 1 bundža, olas - 2 gab., manna - 100 g., vaniļa - 1 pāksts, citronu sula - 1 ēdamkarote., sviests - 60 g., dzērveņu sukādes, valrieksti, sāls.

Pagatavošana:

Ķirbi sagriež gabaliņos un sautē kastrolī ar nelielu daudzumu ūdens, līdz tas kļūst mīksts. Pēc tam ūdeni nokāš un ķirbi sakuļ ar mikseri vai blenderī. Pievieno iebiezināto pienu, samaisa, pievieno izkausētu sviestu, olas, cukuru, sāli, mannu un citronu sulu, rūpīgi samaisa. Pievieno sukādes un valriekstus, samaisa atkal. Cep aptuveni 40 minūtes. To, cik pīrāgs ir gatavs, ir iespējams pārbaudīt ar sērkociņu: ja, to iedurot pīrāgā, mīkla uz sērkociņa nepaliek, tad pīrāgs ir gatavs. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Pasniedz ar saldējumu vai dzērveņu sorbetu.

Svarīgākais