4.lapa
Restorāna “International” šefpavārs Andrejs Šmatčenko: Medū karamelizēts ķirbis ar kanēli
Sastāvdaļas (4 personām): ķirbis - 800 g., medus - 100 g., rapšu eļļa - 50 g., kanēlis - 4 standziņas, kazas siers, svaigs timiāns, svaigs rozmarīns, valrieksti.
Pagatavošana:
Ķirbi sagriež lielos kubiņos bez sēklām un mizas. Marinē medu, rupjajā jūras sālī, zaļumos un rapšu eļļā 15 minūtes. Cep krāsnī 200 grādu temperatūrā ar kanēļa standziņām, līdz ķirbis ir gatavs. Izņemiet ķirbi no krāsns un salieciet trauciņos cepšanai bez zaļumiem. Pievienojiet kazas sieru, valriekstus un aplejiet ar medu, cepiet, līdz gatavs.