RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Straujiem soļiem tuvojas Latvijas 99.dzimšanas diena. Par godu šiem svētkiem apkopotas vairākas ēdienu receptes, kur produkti veido tradicionālās valsts karoga krāsas.

BIEŠU KRĒMZUPA AR KAZAS SIERU

Sastāvdaļas:

  • Bietes - 500 g (svaigas)
  • Kartupeļi - 300 g
  • Kazas siers Tetas - 1 pac.
  • Sīpoli - 2 gab. (nelieli)
  • Ķiploks - 3 daivas
  • Dzeramais ūdens - 1 ½ - 2 l
  • Galda etiķis 9% - 1 tējk.
  • Linsēklu eļļa - 1 - 2 tējk.
  • Sāls, pipari - pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Iztvaicē bietes.
  2. Nomizo un sagatavo visus dārzeņus.
  3. Sakarsē katliņu, ielej eļļu un apcep bietītes. Pieliek sīpolus, ķiplokus un kartupeļus.
  4. Nedaudz pasautē 5 - 7 minūtes. Lūko, lai nepiedeg.
  5. Pievieno ūdeni un vāra, līdz bietes un kartupeļi izvārījušies mīksti.
  6. Zupu samaļ krēmzupas konsistencē.
  7. Tikai tad pievieno etiķi, sāli un piparus pēc garšas.

Zupu pasniedz kopā ar svaigo kazas sieru.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais