RECEPTES: Ēdieni Latvijas karoga krāsās

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

3.lapa

DZĒRVEŅU JOGURTA ŽELEJA

Sastāvdaļas:

  • Svaigas dzērvenes - 400 g
  • Jogurts bez piedevām - 400 g
  • Cukurs - 200 g
  • Pūdercukurs - 120 g
  • Želatīns - 40 g
  • Ūdens - 250 ml
  • Piparmētru lapiņas un dzērvenes dekorēšanai

Pagatavošana:

Samaļ dzērvenes, izspiež caur sietu, pievieno cukuru un ūdeni. Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru. Uzbriedina želatīnu, aptuveni 50 ml auksta ūdens. Sakarsē želatīnu un 2/3 no tā pievieno dzērvenēm, bet 1/3 - jogurtam. Samaisa. Lej pusi no dzērveņu masas formā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Kad želatīns sastindzis, pa virsu dzērveņu masai lej jogurta masas kārtu. Liek ledusskapī uz vēl vismaz 30 minūtēm.
Kad arī baltā jogurta kārta sacietējusi, no atlikušās dzērveņu masas izveido trešo deserta kārtu un ļauj želejai pilnībā sastingt.
Gatavo daudzkrāsaino želeju griež gabalos un dekorē ar piparmētru lapiņām un svaigām dzērvenēm.

Avots: "Gardēži.lv"

Svarīgākais