Interesanti! TOP 5 patiesības par šokolādi

© pixabay.com

4.lapa

Šokolādes sarmošana - šis process norāda uz šokolādes īpašībām un tās dabīgumu. Baltā sarma, kas nereti vērojama uz šokolādes, veidojas temperatūras svārstību rezultātā. Mainoties temperatūrai, šokolāde mazliet sasilst un pakūst, tādejādi reaģējot un izdalot kakao sviestu, kā arī dažreiz cukuru. Šī procesa rezultātā rodas balta kristālu kārtiņa, kas apliecina šokolādes dabīgo īpašību - izdalīt kakao sviestu pie temperatūras izmaiņām - tā ir īstas šokolādes pazīme. Jo vairāk kakao produktu ir konfekšu sastāvā, jo vairāk kakao sviests ietekmē produktu, reaģējot uz apkārtējās vides apstākļiem - temperatūru un mitrumu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais