3.lapa
3. Pankūkas Itālijas noskaņās
Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):
120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
60 g mocarellas siera
1 paliels tomāts
šķipsniņa sāls
svaigs baziliks
1 ēd.k. balzāmetiķa mērces
Pagatavošana:
1. Maskarpones sierā iemaisa sāli, un masu klāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
2. Pankūkas vidusdaļā svaigā siera kārtai virsū liek plāni sagrieztas tomāta un mocarellas siera šķēlītes.
3. Pankūku pārloka trijstūra formā, lai augšējā daļa paliek atvērta un ir redzams pildījums.
4. Pankūkas Itālijas noskaņās pasniedz ar svaigām bazilika lapiņām un apslacītas ar balzāmetiķa mērci.