4.lapa
4. Pankūkas ar riekstu un šokolādes krēmu
Izejvielas pildījumam (3 pankūkām):
60 g lazdu riekstu
1 ēd.k. pūdercukura
1 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera
1 ēd.k. lazdu riekstu eļļas (to iespējams aizvietot ar kādu citu neitrālas garšas eļļu)
svaigi augļi pēc izvēles
sauja svaigu melleņu
2 ēd.k. sasmalcinātu lazdu riekstu dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Lazdu riekstus ber uz cepamās plātnes, un to liek līdz 175°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 - 15 min.
2. Riekstus izņem no cepeškrāsns, ietin tīrā virtuves dvielī un kārtīgi saberzē, lai no riekstiem atdalās brūnās čauliņas.
3. Attīrītus lazdu riekstus ber virtuves kombainā, pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un smalcina, līdz izveidojusies viendabīgas konsistences masa, tad pievieno eļļu.
4. Ar krēmu pārlej iepriekš pagatavotas plānās pankūkas. Tās pasniedz ar svaigiem augļiem, ogām un sasmalcinātiem riekstiem.