6.lapa
6. Pankūkas ar biezpiena un marmelādes pildījumu
Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):
180 g 9 % biezpiena
50 g marmelādes
50 ml saldā krējuma
1 ēd.k. cukura
1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
20 g marmelādes dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.
2. Bļodiņā liek biezpienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, smalki sarīvētu apelsīna miziņu, sagrieztus marmelādes gabaliņus, un ar karoti visas sastāvdaļas sajauc.
3. Biezpiena masā iemaisa putukrējumu.
4. Biezpiena pildījumu izklāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām, pankūkas saloka.
5. Pirms pasniegšanas pankūkas pārber ar pūdercukuru un dekorē ar marmelādes gabaliņiem.