Saldi pikanta garša: vista medus sinepju mērcē ar apelsīniem

© Foto: pixabay.com

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

SASTĀVDAĻAS

2 ķiploki

1 kg vistas kāju

2 sīpoli

3 apelsīni

2 ēd.k. sinepes

3 ēd.k. olīveļļas

3 tējk. cukura

pustējk. sāls

100 g medus

pustējk. ķimenes

pustējk. kurkumas

pustējk. koriandra sēklas

pustējk. malti melnie pipari

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Vispirms pagatavo marinādi: sajauc sinepes, sviestu, divu apelsīnu sulu, cukuru, sāli, medu, piparus, ķimenes, kurkumu un koriandru. Pēc tam iemarinē vistas kājas un atstāj uz stundu ledusskapī.

2.Vistas gaļu pārkaisa ar smalki sagrieztu ķiploku.

3.Sīpolu un atlikušo apelsīnu sagriež ripiņās un liek virsū vistas gaļai. To visu uz stundu liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, periodiski apziežot vistu ar marinādi.

4.Kad ēdiens gatavs, ņem ārā no krāsns. Pasniedzot, piedevas ieteicams pārliet ar marinādi un apelsīnu.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.