9.lapa
9. Valentīna dienas brokastu pankūkas
Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):
120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
50 ml saldā krējuma
1 ēd.k. cukura
vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
divas saujas svaigu zemeņu
ēdamkarote pūdercukura dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Bļodā liek svaigo sieru, tajā ar karoti iemaisa cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu.
2. Svaigā siera masai pievieno saldo krējumu un ar mikseri puto, līdz izveidojusies gaisīga, viendabīga masa.
3. Pagatavoto pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
4. Pankūkas saloka un pasniedz ar svaigām zemenēm un pūdercukuru.