TOP 3 receptes gardiem Valentīndienas našķiem

3.lapa

Mafini ar zemenēm

Sastāvdaļas:

Mīklai:

Milti - 180g

Cukurs - 200g

Sviests - 100g

Cepamais pulveris - šķipsniņa

Soda - šķipsniņa

Skābais krējums - 100g

Sāls - šķipsniņa

Citronu sula - ½ gab

Krēmam:

Mascarpone siers - 150g

Salds krējums - 150g

Pūdercukurs -20g

Svaigas piparmētras - 1ēd.k.

Zemenes - 200g

Pagatavošana:

Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, atsevišķi sakuļ olu ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, piejauc miltus, beigās krējumu un citronu sulu.

Pilda mafinu formiņās un cep 180 grādos, 15 - 20 min (atkarīgs, cik lielas ir formiņas). Gatavību var pārbaudīt, ar koka kociņu iedurot mafinā, ja masa nepielīp, mafins ir gatavs.

Krēmam: saputo saldo krējumu ar mascarpone sieru un pūdercukuru līdz stingrai konsistencei.

Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz mafiniem un dekorē ar zemenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.

Mafinus pirms odziņu uzlikšanas var pārslacīt ar izkausētu tumšo šokolādi. Dekorācijām ļoti labi der arī sasmalcinātas pistācijas.

Svarīgākais