Olu krāsošana ir ļoti aizraujoša un radoša nodarbe, kurā parasti grib iesaistīties visa ģimene. Kāds tur brīnums, ja nokrāsots krietni vairāk olu, nekā iespējams vienkārši tāpat apēst. Dienas beigās atlikušās olu kauju zaudētājas un uzvarētājas nonāks ledusskapī, lai nākamajā dienā no tām pagatavotu salātus.
Olas var nokrāsot tā, lai nebūtu divu vienādu, un tikpat daudzveidīgas ir arī olu salātu receptes. Vien jāraugās, lai olām tajos būtu galvenā loma un tās nepazustu citu sastāvdaļu jūklī.
Izmantotas brūnās olas, kas krāsotas sīpolu mizu novārījumā. Katru olu viegli samitrina, apliek ar dabas materiāliem un lielām samitrinātām sīpolu mizām, ietin drāniņā, notin ar diegu, liek aukstā novārījumā, kam pievienots sāls, uzvāra, vāra 10 minūtes un atdzesē, cik pietiek pacietības. Olas uzmanīgi izsaiņo un, ja vēlas, ieziež ar kādu taukvielu, lai būtu spīdīgas.
Dilles
Mellenes, saldētas, aplietas ar karstu ūdeni
Rukolas lapas
Zaķkāposti
Auzu pārslas
Piesaulītē plūktas panātres