Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums - ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets. Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā "Lidl" garšu speciālisti.
Gatava avokado svaigā garša, kas papildināta ar svaigām, aromātiskām dillēm un maigām sinepēm, lieliski sader ar tunci, vārītām olām un kraukšķīgiem pilngraudu tostermaizes grauzdiņiem. Šī ātri un vienkārši pagatavojamā sviestmaize ir ideāla uzkoda un labi izskatīsies arī tavā Instagram kontā.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
Pagatavošana:
Kamēr pilngraudu maizes šķēles grauzdējas uz pannas, gatavos avokado sasmalcini ar dakšiņu. Seleriju un dilles smalki sakapā ar nazi. Visu sajauc, pievieno sinepes, sāli, piparus un sarkano piparu mērci. Iegūto krēmu smērē uz grauzdiņa, pārklāj ar tunča gabaliņu un sagrieztām olām. Visu noslēdz ar otro grauzdiņa šķēli. Labu apetīti!
Šis ir mazliet neparastāks veids, kā izmantot vārītas olas, "noslēpjot" tās gardā maltās gaļas garoziņā. Ideāli, ja tev mājās ir friteris, bet noderēs arī katliņš. Kraukšķīga un sātīga recepte, kas veidos kārtīgas brīvdienu maltītes pamatu.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
Pagatavošana:
Sīpolus nomizo un smalki sagriez. Bļodā liec svaigu jaukto malto gaļu, pievieno sagrieztos sīpolus, pusi rīvmaizes, vienu jēlu olu, sinepes, sāli un piparus un visu samīci.
Pēc tam nolobi vārītās olas. Maltās gaļas masu sadali četrās daļās un apviļā ap vārīto olu, izveidojot tai gaļas kažociņu. Pēc tam šīs olas apviļā miltos, tad sakultā olā un visbeidzot rīvmaizē. Šādi sagatavotās olas fritē apmēram 5 minūtes 160 grādus karstā eļļā, kamēr izveidojas kraukšķīga garoziņa.
Šī vienkāršā kartupeļu un olu salātu recepte ir ideāli piemērota pāri palikušo vārīto kartupeļu un olu izlietošanai. Ar jogurta bāzes mērci tā ir lieliska alternatīva ogļhidrātiem bagātajai majonēzes versijai. Tāpēc šie salāti ir brīnišķīgi krēmīgi un neticami garšīgi!
Sastāvdaļas 2 porcijām:
Pagatavošana:
Te ļoti labi noderēs vārītie kartupeļi, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas. Kartupeļus un olas sagriež plānās šķēlēs, liek bļodiņā, pievieno smalki sagrieztos marinējumus.
Mērcei sajauc jogurtu ar etiķi un sinepēm, pēc garšas pievieno sāli, piparus un sasmalcinātos garšaugus - pētersīļus, dilles un lociņus.
Mērci pārlej pārējām sastāvdaļām un kārtīgi samaisi. Salāti garšos vislabāk, ja ļausi tiem ledusskapī ievilkties vismaz stundu. Te garšos vēsi un viegli.
Atsvaidzinoši un sātīgi - avokado salāti ar brokoļiem, gurķi un vārītu olu - var būt lieliska pēcsvētku pusdienu maltīte veselīga uztura cienītājiem.
Sastāvdaļas 1 porcijai:
Pagatavošana:
Sagriez brokoli kumosa lieluma gabaliņos un tvaicē 7 minūtes (vai noblanšē nedaudz īsāku laiku). Tikmēr sagriez avokado līdzīga izmēra gabaliņos, gurķi sagriez šķēlītēs un smalki sakapā dilles. Vārītās olas sagriez daiviņās. Salātu bļodā kārto brokoļus, gurķi, avokado un olu. Mērci pagatavo, sajaucot dilles, citrona vai laima sulu, olīveļļu, krējumu, cukuru, sāli un piparus. Pārlej mērci salātiem un kārtīgi samaisi.
Kā zināms, olās ir daudz svarīgu vitamīnu un noderīgu uzturvielu, piemēram, tās ir bagātas ar D vitamīnu, folijskābi un dzelzi. Tikmēr paprikā ir pat vairāk C vitamīna nekā apelsīnā! Tādēļ šie olu un dārzeņu salāti būs vienlaikus gardi un ļoti veselīgi!
Sastāvdaļas 1 porcijai:
Pagatavošana:
Sagriez visus dārzeņus un pāris minūtes apcep uz pannas. Sagriez vārītās olas daiviņās. Tomātiņus griez uz pusēm. Visu kārto bļodiņā un pārkaisi ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Salāti ir ēšanai gatavi!