Bez čaumalas vārīta ola: Soli pa solim

© F64

Pamēģini!

* Līdz pat vārīšanas brīdim olu tur ledusskapī.

* Katliņā ielej ūdeni vismaz 5 cm dziļumā, uzvāra.

* Samazina liesmu, lai ūdens tik tikko vārītos.

* Pievieno ūdenim tējkaroti citronu sulas vai galda etiķa.

* Ja vēlas, pieliek arī kādu garšaugu, piemēram, smaržīgo piparu graudiņu, nelielu lauru lapu vai estragona zariņu.

* Olas čaumalu pārsit, tās saturu satecina mazā kausiņā vai trauciņā.

* Uzmanīgi un ātri ielaiž olu katliņā.

* Vāra 3-4 minūtes.

* Izņem no ūdens ar putu karoti, nosusina.

* Liek uz šķīvīša, uzkaisa sāli un pasniedz.