VESELĪGI! Rīgas šefpavāri piedāvā četras gardas biešu ēdienu receptes

3.lapa

Svetlana Rišova, restorāna “Amber” šefpavāre

Publicitātes foto

Biešu karpačo ar svaigu kazas sieru

Sastāvdaļas: (4 porcijām): sarkanās galda bietes - 500 g., cukurs marinādei - 600 g., ūdens - 400 ml., galda etiķis - 200 ml., kazas siers - 100 g., saldais krējums - 40 ml.. Karamelizētiem valriekstiem: nolobīti valrieksti - 120 g., cukurs - 150 g., ūdens - 80 ml. Mērcei: valriekstu eļļa - 10 ml., olīveļļa - 20 ml., aveņu etiķis - 15 ml., medus - 10 g. Pasniegšanai: apcepti ciedru rieksti - 15 g., zaļumi (biešu lapas, spināti, rukola, fenheļa lapas) - 80 g., apelsīni - 450 g., malti baltie pipari, rupjais jūras sāls.

Pagatavošana: Bietes sagriež plānās šķēlēs. Sagatavo marinādi: uzvāra cukura, galda etiķa, ūdens maisījumu un ļauj tam atdzist. Pēc tam pārlej sagrieztās bietes un marinē 5-6 stundas.

Pagatavo karamelizētos valriekstus. Cukuru ar ūdeni novāra katliņā, lai ūdens neiztvaiko pilnībā, bet biezā masa, pēc ievietošanas aukstā ūdenī, nesavilktos “bumbiņā”. Pievieno riekstus, samaisa ar koka karoti, līdz tie ir pilnībā karamelizēti.

Kazas sieru sakuļ ar saldo krējumu. Marinētās bietes ievieto traukā, pasniedz ar mērci un karamelizētajiem valriekstiem. Sakulto kazas sieru ievieto konditorejas maisiņā, lai skaisti izdekorētu šķīvi. Izdekorē ar ciedru riekstiem, zaļumiem, apelsīniem, un pirms pasniegšanas apkaisa ar sāli un pipariem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais