4.lapa
Sergejs Jaramišjans, restorāna “EQUUS” šefpavārs
Publicitātes foto
Sastāvdaļas: Sautētām bietēm: jaunās bietes (nelielas) - 1-2 gab., olīveļļa - cepšanai, ūdens vai dārzeņu buljons - 20 ml., sāls, cukurs - šķipsniņa. Siera krēmam: krēmsiers - 80 g., kazas siers - 50 g., laima sula - 1 ēdamkarote, sāls. Alus glazūrai: alus - 60 ml., laima sula - viena tējkarote, cukurs. Diļļu krēmam: dilles - 50 g., saldais krējums - 60 ml., krēmsiers - 2 ēdamkarotes, mārrutki (no burciņas) - pēc garšas, soda - šķipsniņa. Maizes čipsiem: rupjmaize - 1 šķēle, kaņepju eļļa. Ķiršu ķīselim: svaigi vai saldēti ķirši - 100 g., ūdens - 100 ml., ciete (kukurūzas vai kartupeļu) - ½ tējkarote. Dilles, lapu salāti - dekorēšanai.
Pagatavošana:
Sagatavo bietes, izvieto uz cepešpannas, pievieno eļļu, buljonu, sāli, cukuru, noklāj ar foliju. Cep 110 grādu temperatūrā, līdz tās ir gatavas. Sagatavo siera krēmu: traukā samaisa visas augstākminētās sastāvdaļas un sakuļ, līdz tiek iegūta viendabīga krēmīga masa.
Sagatavo alus glazūru: kastrolī uzvāriet alu, laima sulu un cukuru, līdz tiek iegūta sīrupam līdzīga masa.
Sagatavo diļļu krēmu: dilles blanšē verdošā ūdenī ar šķipsniņu sodas - 15-20 sekundes - un strauji atdzesē. Visas sastāvdaļas ieliek blenderī un sakuļ, līdz tiek iegūta viendabīga masa. Pēc tam izkāš caur sietu. Nogriež plānu rupjmaizes šķēli, apcep to kaņepju eļļā. Ķiršus ar sietu atbrīvo no kauliņiem, ieliek kastrolī, pievieno ūdeni un vāra, atdzesē un pievieno atšķaidītu cieti. Ļauj sabiezēt.
Avots: riga.lv