Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
krietna bunte svaiga bazilika
50 g ciedru riekstu
50 g cieta rīvēta siera
150 ml olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
PAGATAVOŠANSA:
- Virtuves smalcinātājā ieber un sasmalcina ciedru riekstus. Pievieno sieru, olīveļļu, nomizotas ķiploka daiviņas - visu sablendē viendabīgas konsistences masā.
- Gatavu pesto pilda maza tilpuma traukos, aptuveni nedēļu uzglabā ledusskapī.
PADOMS
- Kraukšķīgākas tekstūras pesto veidosies tad, ja ciedru riekstus sakapās ar nazi rupjākos gabaliņos. Šādi sasmalcinātus riekstus pesto iemaisa pašās beigās.
- Klasiski pagatavots pesto būs garda piedeva pastai, tomātu krēmzupai, krāsnī ceptam lasim. To var baudīt uzziestu uz sviestmaizēm.