Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
200 g gailenes
1,5 glāzes vistas buljona
divas glāzes piena
sīpols
olas dzeltenums
ēd.k. sviesta
ēd.k. miltu
svaigi malti melnie pipari
sāls
PAGATAVOŠANA: sēnes nomazgā, sīki sagriež, smalki sagriež sīpolus. Pievieno buljonu, liek katlā un vāra aptuveni 10 minūšu, līdz sēnes gatavas, tad izberž caur sietu vai sablenderē.
Atsevišķā katliņā izkausē sviestu, pieliek miltus, samaisa, pielej pienu un vāra vienu līdz divas minūtes, līdz masa sabiezē.
Pievieno sablenderētās gailenes, pēc garšas pieliek piparus, sāli un uz lēnas uguns apmēram 10 minūšu vāra, tad mazliet atdzesē.
Viegli saputo olas dzeltenumu, pievieno virumam un karsē vienu līdz trīs minūtes, neļaujot uzvārīties.
Gaileņu krēmzupu pasniedz karstu ar siera grauzdiņiem.