RECEPTE: Plūm­ju ie­vā­rī­jums ar man­de­lēm 

© Ilze Zvēra/F64

Lai labi garšo!

SA­STĀV­DA­ĻAS:

1 kg plūm­ju 1 kg ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ra 2 ka­nē­ļa stan­dzi­ņas 2 zvaig­žņu anī­si 200 g man­de­ļu

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

plū­mes no­maz­gā, blan­šē, no­mi­zo un at­brī­vo no kau­li­ņiem. Sa­griež ma­zā­kos ga­ba­li­ņos un ber kat­lā. Ar vā­ro­šu ūde­ni blan­šē un sa­smal­ci­na man­de­les, pie­vie­no plū­mēm. Pie­vie­no arī ka­nē­ļa stan­dzi­ņas, anī­su un mai­sot 10 mi­nū­tes vā­ra, ka­mēr plū­mes iz­šķīst. Pie­vie­no spe­ci­ālo ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ru ar pek­tī­nu un vā­ra 2-3 mi­nū­tes. Ie­vā­rī­ju­mu no­pu­to, iz­ņem ka­nē­ļa stan­dzi­ņas un anī­sa zvaig­znes, tad no­ceļ kat­lu no uguns. Ie­vā­rī­ju­mu pil­da tī­rās, sil­tās bur­kās, tās aiz­vā­ko un uz­gla­bā vē­sā vie­tā.

Man­de­ļu dru­pa­čas, ka­nē­ļa un anī­sa pie­gar­ša ie­vā­rī­ju­mam pie­šķir in­te­re­san­tu gar­šu.

Svarīgākais