Latvijas īpašā garša atrodama novados

KARTUPEĻU SALDĒJUMS. Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” demonstrē, kā no kartupeļiem pagatavot saldējumu. Kā viņi paši to nosauca ‒ Kuldīgas kulturālo kartupeļu saldējums. Šajā reizē saldējums tapa no saldajiem kartupeļiem, iespējams, tāpēc, tas pēc garšas mazliet atgādināja ķirbi, bet fonds “Viegli” ir entuziasma pilns atrast īsto recepti un piemērotākās šķirnes saldējuma gatavošanai no latviešu vēderiem tik pierastajiem kartupeļiem © Ilze Šteinfelde/Neatkarīgā

3.lapa

Konkurss skolu pavāriem

Publicitātes foto

Pirmo reizi Latvijas vēsturē LLKC sadarbībā ar Pavāru klubu rīko publiskā sektora pavāru komandu konkursu “Mana novada garša”. Pavāriem būs iespēja celt skolu, bērnudārzu un citu publisko ēdināšanas iestāžu pavāru profesijas prestižu, veidot jaunas receptes bērnu ēdināšanai, kas pēdējos gadus ir sabiedrības uzmanības centrā. Konkursā startē pa viena komandai no katra Latvijas novada. Konkurss norisināsies klātienē nākamajā piektdienā “Hanzas peronā” Rīgā konferencē “Vietējie produkti nākotnes tirgū”.

"Lai arī skolu pavāri pašlaik ir nobijušies un uztraukušies, domāju, ka jau tagad viņi visi ir uzvarētāji - piedaloties būs ieguvuši jaunas zināšanas un pilnveidojuši savas prasmes. Otrs Latvijā nebijis jaunums - pārtikas produktu konkurss mazajiem ražotājiem, kurā pirmo reizi profesionālam vērtējumam savus produktus varēs iesniegt arī mājražotāji. Profesionālas žūrijas vērtējums un saņemtais tituls būs nenoliedzams ieguvums visiem pavāriem un “Horeca” sektoram kopumā, jo beidzot būs pieejama informācija, kur rodami kvalitatīvi vietējie produkti,” teic “Pavāru kluba” prezidente Svetlana Riškova.

Svarīgākais