RECEPTE: Kanēļmaizītes, ko novērtētu pat Karlsons

© Pixabay.com

Mīkstas un smaržīgas kanēlmaizītes zviedru gaumē ar garšvielu aromātu un cukurotu virsu lieliski garšos kopā ar tēju vai kafiju.

Sastāvdaļas mīklai

  • 240 ml piena
  • 55 g sviesta
  • 400 g miltu
  • 50 g cukura
  • 7 g sausā rauga
  • 2 tējkarotes malta kardamona
  • Trīsceturtdaļtējkarote sāls
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote ūdens

Sastāvdaļas pildījumam

  • 110 g sviesta
  • 100 g brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes malta kanēļa
  • 1 tējkarote malta kardamona
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • Var pievienot pērļu cukuru pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1․ Sajauc pienu ar sviestu. Uz nelielas uguns maisījumu sakarsē līdz aptuveni 35-40 °С.

2․ Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, raugu, kardamonu un sāli.

3․ Apvieno silto piena maisījumu ar miltu maisījumu, iejauc mīkstu, viendabīgu mīklu.

4․ Izveido no mīklas bumbu, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uz 1 stundu uzrūgšanai.

5․ Pildījumam apvieno sasildītu sviestu ar cukuru, kanēli, kardamonu un vaniļas ekstraktu.

6․ Mīklu izrullē taisnstūrveida loksnē (aptuveni 50x40 cm).

7․ Pārziež mīklu ar pildījumu.

Pagriež loksni ar šaurāko pusi pret sevi un domās sadala 3 vienādās daļās.

8․ Ieloka loksnes augšējo trešdaļu, lai augšā paliktu daļa, uz kuras nav pildījuma, un pārsedz ar mīklas loksnes apakšējo daļu.

9․ Izrullē mīklu, lai iegūtu taisnstūrveida loksni (40x20 cm). Sagriež mīklu garās, 2 cm platās strēmelēs.

10․ Katru strēmeli uzmanīgi izstiepj ar rokām, lai tā kļūtu aptuveni divas reizes garāka, un satin.

11․ Divreiz aptin mīklas strēmeli ap diviem pirkstiem kā saiti. Strēmeles brīvo malu pārliek pāri bulciņai un paslēpj zem tās.

12․ Izklāj pannu ar pergamenta papīru un kārto uz tās bulciņas, pārsedz ar dvieli un atstāj uz 45-60 minūtēm.

13․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °С. Ar dakšiņu sakuļ olu ar 1 ēdamkaroti ūdens.

14․ Bulciņas ieziež ar olu, pēc vēlēšanās pārkaisa ar cukura pērlītēm un cep sakarsētā cepeškrāsnī 15-18 minūtes zeltaini brūnas.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ANANASU SMALKMAIZĪŠU RECEPTI

Svarīgākais