Bīstamība veselībai: brīdina par pārtiku, ko nevajadzētu ēst lidmašīnā

© Depositphotos

Ārsti vairākkārt ir norādījuši, ka gari pārlidojumi var negatīvi ietekmēt cilvēka veselību, jo īpaši gremošanas sistēmu - cilvēki lidojuma laikā bieži izjūt diskomfortu vēderā.

Sertificēts gastroenterologs Travel Republic pastāstīja, ka vairāki pārtikas produkti, kas tiek patērēti lidmašīnā, var vēl vairāk saasināt pasažiera veselības problēmas.

Tāpēc pasažieriem ieteicams izvairīties no vismaz diviem ierastiem ēdieniem uz gaisa kuģa.

Smagi ēdieni ar mērcēm

Sausais gaiss salonā var izraisīt dehidratāciju un palēnināt gremošanu, tāpēc vislabāk ir atturēties no treknas, krēmīgas pārtikas. Lidmašīnu ēdienkartes, kas ietver ceptu pārtiku un mērces, var apgrūtināt kuņģi, izraisot smaguma saūtu un vēdera uzpūšanos.

Tā vietā izvēlieties vieglas maltītes lidojuma laikā, īpaši tālajos lidojumos uz galamērķiem ar ļoti atšķirīgām laika zonām.

Uzkodas ar augstu cukura līmeni

Šīs uzkodas var izraisīt pēkšņus enerģijas kāpumus, kam seko kritums, liekot pasažierim justies nogurušam.

Tikmēr sāļās uzkodas, piemēram, čipsi, var veicināt dehidratāciju un vēl vairāk pasliktināt vēdera uzpūšanos, īpaši lidmašīnas sausajā atmosfērā.

Lai uzturētu stabilu enerģijas līmeni, lidojuma laikā vislabāk ir izvairīties no saldumiem, šokolādes un sāļiem gardumiem.

Tā vietā pasažieriem uz gaisa kuģa ieteicams izvēlēties saliktos ogļhidrātus, piemēram, pilngraudu krekerus vai kvinoju, kas nodrošina enerģiju, un olbaltumvielas, piemēram, vistu vai riekstus, kas palīdz ilgāk saglabāt sāta sajūtu.

Tādi produkti, kā, piemēram, gurķi, arbūzi, apelsīni un vīnogas, ir arī lieliska iespēja cīnīties ar sauso salona gaisu, jo tie satur daudz ūdens, kas palīdz uzturēt hidratāciju.

Svarīgākais