Dietoloģe atklāj, kā mainīt ēdienkarti, pielāgojot to cenu pieaugumam

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Dietoloģe Lolita Neimane kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" pastāstījusi, kā mainīt savu ēdienkarti, pielāgojot to pārtikas cenām.

L. Neimane atzīmē, ka patiesībā pie mums cilvēki ikdienā uzņem vairāk pārtikas, nekā tas ir nepieciešams.

"Ir cerība, ka varbūt mēs varētu sākt ēst nedaudz mazāk," saka dietoloģe.

Galvenais ieteikums esot vairāk gatavot pašiem, veikalos izvēlēties bāzes produktus un neiegādāties pusfabrikātus.

"Tikko mēs pērkam kaut ko, kas jau ir pagatavots, mēs, protams, maksājam arī par šo pievienoto vērtību, ko kāds cits ir veicis," norāda L. Neimane.

Runājot par ēdienu pasūtīšanu uz mājām, dietoloģe norāda, ka, lai gan saprotot, ka ēdinātājiem pandēmijas laiks nav viegls, tomēr, ņemot vērā arī cenu kāpumu, labāk būtu tomēr gatavot mājās.

Neatkarīgā jau vēstīja, ka pārtikas ražotājiem pieaugušas izmaksas, un arī pasaulē pēdējo mēnešu laikā strauji pieaugušas pārtikas produktu cenas.

Savukārt Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas pārstāvis Pēteris Liniņš kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" atklāja, ka tuvākajā laikā straujš cenu pieaugums varētu būt gaidām maizei, dzērieniem un piena produktiem.

Dzīvesstils

Drēgnajā rudenī un aukstajā ziemā daudzi dzer siltas tējas, lai ne tikai sasildītos, bet arī uzlabotu veselību. Eksperti atklāj, kurš tējas veids ir visveselīgākais un var sniegt vislielāko labumu veselībai, raksta "USA Today".

Svarīgākais