Amerikāņu zinātnieki noskaidrojuši, ka kurkuma var saturēt svinu, kam ir neirotoksiska ietekme, vēstīts "Phys.org".
Stenfordas universitātes pētnieki analizēja iespējamos iemeslus, kā Bangladešas iedzīvotāju asinīs varēja nonākt svins.
Kā izrādījās, visticamākais svina avots ir kurkuma, kuru pāstrādājot tiek pievienots svina hromāts, lai kurkuma iekrāsotos spilgti dzeltenā krāsā.
Svins palielina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām pieaugušajiem, bet bērniem var novest pie centrālās nervu sistēmas traucējumiem.
Tiek piebilsts, ka aptuveni 90% bērnu ar paaugstinātu svina daudzumu dzīvo valstīs, kurās ir zems ienākumu līmenis.
Kognitīvie traucējumi rada ekonomiskus zaudējumus teju viena triljona apmērā ik gadu.