Dietoloģe Olga Korabļova uzskata, ka, lai paātrinātu vielmaiņu, kas palēninās ar vecumu, un tajā pašā laikā samazinātu holesterīna līmeni organismā, lieti noderēs kanēlis, ziņo "Medikforum".
"Kanēlis, tāpat kā asie sarkanie pipari, paātrina vielmaiņu, bet lauru lapu un kanēļa novārījums tiek uzskatīts par efektīvu līdzekli svara zaudēšanai. Garšvielas normalizē holesterīna līmeni un var būt noderīgas paaugstināta asinsspiediena gadījumā," skaidro ārste.
Kanēlī ir maz kaloriju, taču tā pievienošana maltītēm var samazināt pārtikas glikēmisko indeksu par 20%.
Jāpatur prātā, ka holesterīns nav absolūts ļaunums, pret kuru jācīnās visos zināmos veidos. Tas ir daļa no šūnu membrānām, ko ražo aknas. Tāpēc jāievēro uztura plāns, kas ļauj saglabāt holesterīnu normālā līmenī, kas nepieciešams ķermeņa darbībai.