RECEPTE: Maigs kabaču smēriņš ar kausēto sieru un pētersīļiem

© Pixabay

No visparastākajiem kausētajiem sieriņiem, zaļumiem un dārzeņiem var pagatavot gardu uzkodu.

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 kabacis
  • 1 burkāns
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • Vairāki pētersīļa un diļļu zariņi
  • 2 kausētie sieriņi

Pagatavošana

1․ Sīpolu un kabaci sagriež mazos gabaliņos. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

2․ Uz pannas sakarsē eļļu, apcep sīpolus 2 - 3 minūtes.

3․ Pievieno burkānu, samaisa un gatavo vēl 2 minūtes.

4․ Pieber kabačus, pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisa. Sautē zem vāka 10 minūtes.

5․ Zaļumus un sieriņus sagriež prāvos gabalos un apvieno ar dārzeņiem. Visu sablendē viendabīgā masā.

Izmēģini arī šīs mērcītes un pesto

Virtuvē

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka gardu, veselīgu un sātīgu recepti - spageti ar ķirbju mērci! Mērces sastāvā ir ķirbja biezenis kam ir neitrāla garša, bet laba pievienotā vērtība, jo tas satur A, C, E, K, B6 vitamīnus, kāliju, magniju, fosforu, dzelzi un šķīstošās šķiedrvielas. Mocarellas siers un prošuto, savukārt, ir izcils pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, bet spageti satur “lēnos” ogļhidrātus, B grupas vitamīnus un šķiedrvielas. Ja šim ēdienam klāt baudīsiet arī dārzeņu salātus, maltīte būs vēl pilnvērtīgāka.