Halovīna vakars ir laiks, kad ļaut vaļu savām bailēm, lai visu pārējo gadu tās netraucētu, un pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un šefpavāru Normundu Baranovski piedāvā dažas spokainas Halovīna našķu receptes.
Nepieciešams:
Pagatavošana:
Bļodiņā izkausē šokolādi un lej to konditorejas maisiņā. Uz cepamā papīra pamīšus izkārto salmiņus. Konditorejas maisiņam nogriez galiņu un ar šokolādi pāri salmiņiem zīmē zirnekļtīklus. Paplāti ar cepamo papīru liec ledusskapī un ļauj sacietēt.
Nepieciešams:
Pagatavošana:
Kārtaino mīklu nedaudz izrullē un sagriez garās strēmelēs. Tās tin apkārt cīsiņiem. Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru, uz kura liec aptītos cīsiņus.
Bļodiņā saputo olu. Ar silikona otu pārklāj ar to cīsiņu mūmijas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz mūmijas kļuvušas zeltaini brūnas. Kad tās gatavas, ar kečupu uzzīmē tām sarkanas acis.
Nepieciešams:
Pagatavošana:
Mocarellas bumbiņas aptin ar salami, pa vidu piespraužot nelielu, apaļu olīvas gabaliņu, kas iezīmē acs zīlīti. Visu saspraud kopā ar irbulīti.
Nepieciešams:
Pagatavošana:
Uz gaišajiem cepumiem ar šokolādes vai cukura glazūru veido uzrakstus vai dekorus kā uz pieminekļiem un ieliec ledusskapī. Tumšos cepumus smalki sadrupini, samal vai izrullē ar mīklas rulli, lai iegūtu irdinātai zemei līdzīgu, tumšu masu. Ja kūka ir gaiša, tās virsu un sānus apsmērē ar šokolādes glazūru un uz tās ber tumšo cepumu “zemi”. Uzber arī šokolādes brokastu pārslas, kas izskatīsies pēc akmentiņiem. Tad saspraud kūkas virsū cepumu “pieminekļus” un izdekorē ar želejas tārpiņiem un citām konfektēm.