Recepte: biedējošā Halovīnu tārpu kūka

© Publicitātes foto

Šefpavārs Uģis Veits radījis recepti drosmīgākajiem gardēžiem. Neceptā cepumu siera kūka ar ķiršiem un mājās gatavotiem želejas tārpiem – košs un rotaļīgs deserts Halovīnu noskaņās. Tārpu kūka ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piedāvā garšām bagātu kombināciju, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus.

Sastāvdaļas 8 porcijām:

Kūkai

  • 540 g Neo cepumu (3 iepakojumi);
  • 120 g sviesta.

Pildījumam

  • 200 ml saldā krējuma;
  • 400 g krēmsiera;
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura;
  • 100 g cukura;
  • 3 ēdamkarotes iebiezinātā piena.

Greipfrūtu “tārpiem”

  • 100 ml ūdens;
  • 60 g želatīna;
  • 400 ml greipfrūtu sulas;
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura;
  • 20 g vaniļas cukura.

Aveņu “tārpiem”

  • 150 g aveņu želejas pulvera;
  • 500 ml ūdens.

Pasniegšanai

  • 400 g saldētu ķiršu;
  • 50 g sviesta;
  • 180 g Neo cepumu (1 iepakojums).

Pagatavošana:

  1. Atdaliet cepumus no to pildījuma. Pildījumu un cepumus lieciet atsevišķās bļodās.
  2. Sviestu izkausējiet un sajauciet ar sasmalcinātajiem cepumiem kūkas pamatnei.
  3. Kūkas formā ievietojiet cepamo papīru un izveidojiet cepumu un sviesta pamatni.
  4. Pagatavojiet želatīnu, uzkarsējot ūdeni un pievienojot to želatīnam. Ļaujiet tam uzbriest.
  5. Pagatavojiet greipfrūtu “tārpus”, uzkarsējot sulu ar cukuru un pievienojot uzbriedināto želatīnu. Ielejiet maisījumu traukā ar salmiņiem un ļaujiet tam sacietēt ledusskapī.
  6. Aveņu želejas maisījumu sagatavojiet tāpat kā greipfrūtu tārpus un ļaujiet sacietēt.
  7. Pagatavojiet kūkas pildījumu, sajaucot krēmsieru, iebiezināto pienu un cepumu pildījumu.
  8. Atsevišķi saputojiet saldo krējumu ar cukuru un pēc tam sajauciet ar krēmsiera masu.
  9. Pildījumu lieciet uz kūkas pamatnes un ievietojiet ledusskapī uz nakti.
  10. Pirms pasniegšanas uz kūkas kārtojiet ķiršus, izņemiet želejas “tārpus” no salmiņiem un kārtojiet tos uz virsas kopā ar sasmalcinātiem cepumiem, radot “zemes” efektu.
  11. Šī kūka ir lieliska izvēle ne tikai ikdienai, bet arī svētkiem, piedāvājot neparastu, taču aizraujošu garšu kombināciju ar vizuāli iespaidīgu noformējumu!

Virtuvē

Halovīna vakars ir laiks, kad ļaut vaļu savām bailēm, lai visu pārējo gadu tās netraucētu, un pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc  kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un šefpavāru Normundu Baranovski piedāvā dažas spokainas Halovīna našķu receptes.

Svarīgākais