Izmēģini jaunu krēmzupas recepti - ziedkāpostu siera zupu! No nepieciešamā sastāvdaļu daudzuma, izdosies pagatavot sešas porcijas.
Sastāvdaļas:
- sviesta gabaliņš;
- 1 sīpols;
- 1 ziedkāposts (apmēram 900 g);
- 1 kartupelis;
- 700 ml dārzeņu buljona;
- 400 ml piena;
- 100 g Čedaras siera.
Pagatavošana:
- Sagrieziet sīpolu, sadaliet ziedkāpostu sīkākos gabaliņos, nomizojiet un sagrieziet gabaliņos kartupeli.
- Katliņā lieciet sviestu un izkausējiet to.
- Pie izkausētā sviesta pievienojiet klāt sīpolu un apcepiet to (aptuveni piecas minūtes).
- Pievienojiet sīpolam klāt ziedkāpostu, kartupeļus, buljonu un garšvielas pēc ieskatiem.
- Vāriet katliņā esošo saturu 30 minūtes, līdz ziedkāpostu un kartupeļi kļuvuši mīksti.
- Kad dārzeņi mīksti, noņemiet kaliņu no plīts.
- Ņemiet blenderi. Sablenderējiet zupu viendabīgā masā.
- Zupai pievienojiet klāt pienu.
- Visu samaisiet.
- Nedaudz uzkarsējiet zupu.
- Lejiet zupu bļodiņās un pievienojiet klāt nelielus siera gabaliņus.
Avots