Ina Zelča / Autori

30.okt 2014
8. Mēness diena sākas 13.28.
29.okt 2014
Garšīgie un aromātiskie sirņiki jeb biezpiena plācenīši – brīnišķīgas brokastis vai deserts pie tējas vai kafijas jebkurai ēdienreizei!
29.okt 2014
7. Mēness diena sākas 12.49. Gaišās enerģijas diena
29.okt 2014
Artūra Bebra ģimene apmēram pirms astoņiem gadiem rudenī no trīsistabu dzīvokļa Rīgā pārcēlās uz dzīvi pašu spēkiem labiekārtotā personiskā mājā Salaspilī. Kopā ar sievu Ritu pirms tam mitinājušies vienā istabiņā pie dzīvesbiedres vecākiem, tad izbaudījuši divistabu, pēc tam trīsistabu dzīvokļa ērtības, taču bijis sapnis par savu māju. Divstāvu ģimenes mājā dzīvo arī meita Marija ar draugu Mārci, un, šķiet, ģimenes mīlulis kaķis Brunis tajās jūtas ļoti omulīgi.
28.okt 2014
6. Mēness diena sākas 12.01. Gaišās enerģijas diena
27.okt 2014
5. Mēness diena sākas 11.05.
23.okt 2014
Populārajam operdziedātājam Ingum Pētersonam šis rudens atnācis ar ļoti jauku darbu – Žuana lomu Niko Dostāla romantiskajā operetē Klīvija, kas pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada februārī.
22.okt 2014
Katra čakla namamāte cenšas sarūpēt ziemas krājumus. Šoreiz piedāvājam izmēģināt sa­lā­tus no ka­ba­čiem ko­re­jie­šu gau­mē.
22.okt 2014
In­for­ma­tī­vā me­di­cī­na un in­for­ma­tī­vā dzied­nie­cī­ba ir vib­rā­ci­ju me­di­cī­nas pa­veids, ar ku­ras pa­lī­dzī­bu var di­ag­nos­ti­cēt pro­blē­mas cil­vē­ka ķer­me­nī un pa­lī­dzēt at­jau­not ve­se­lī­bu bez alo­pā­tis­kām zā­lēm. «Cil­vē­ka smal­ka­jā ener­ģē­tis­ka­jā lau­kā gla­bā­jas in­for­mā­ci­ja ne ti­kai par vi­ņa ie­priek­šē­jo dzī­vi, bet arī sli­mī­bu, mi­as­mu un pat ār­ēji sa­ņem­to ne­ga­tī­vo in­for­mā­ci­ju (no­skau­du­mi, lās­ti, vē­lē­ju­mi),» stās­ta dzied­nieks, bi­oe­ner­ģē­ti­ķis Vik­tors Grau­diņš.
21.okt 2014
Mā­jās ga­ta­vo­ti kon­ser­vi zie­mai no­teik­ti būs gar­šī­gā­ki ne­kā tie, ku­rus var at­rast vei­ka­lu plauk­tos. At­ver bur­ci­ņu, un no tās uz­vir­mo va­sa­ras aro­māts. Gal­ve­nais, ka sa­lā­tus var ga­ta­vot da­žā­dus, un arī vēl ok­tob­rī var pa­spēt uz­burt ko gar­du no ru­dens ra­žas – ka­ba­čiem, ķir­bjiem, sal­da­jiem pi­pa­riem, bur­kā­niem, sī­po­liem, kā­pos­tiem, spi­nā­tiem, bie­tēm un ci­tiem dār­ze­ņiem. Dār­ze­ņu sa­lā­ti zie­mai – tas ir arī lie­lisks veids, kā sa­gla­bāt or­ga­nis­mam va­ja­dzī­gos vi­ta­mī­nus. No dār­ze­ņiem var pa­ga­ta­vot gan tra­di­ci­onā­lus sa­lā­tus, gan kā­du mo­der­nā­ku va­ri­āci­ju, pie­mē­ram, sald­skā­bi asu pie­de­vu vai uz­ko­du – čat­ni­ju, kam ir in­die­šu iz­cel­sme un ku­ra sa­stā­vā pa­ras­ti ir daudz garš­vie­lu un in­gvers. Vēl viens no va­ri­an­tiem – sa­rū­pēt dār­ze­ņu kon­ser­vus zu­pai, lai, ga­ta­vo­jot šā­du mal­tī­ti, ie­tau­pī­tu lai­ku. Pa­mat­mai­sī­ju­mu zu­pai var pa­ga­ta­vot uni­ver­sā­lu – no bur­kā­niem, sī­po­liem, bie­tēm un pē­ter­sī­ļa sak­nes, lai tas bū­tu pie­mē­rots jeb­ku­rai zu­pai – bor­ščam, ra­soļ­ņi­kam, bie­šu un ci­tām.
20.okt 2014
Mū­zi­ķis Igo Fo­mins sa­vu ie­rak­stu stu­di­ju pirms vai­rāk ne­kā di­viem ga­diem at­vē­ris Vec­rī­gā, Rei­ter­na na­ma 3. stā­vā virs Rok­ka­fej­nī­cas. Po­pu­lā­rais māk­sli­nieks to lab­ie­kār­to­jis ar lie­lu cen­tī­bu un mī­les­tī­bu, pār­do­mā­jot kat­ru lie­tu in­ter­je­rā. Pir­mo rei­zi, ie­nā­kot ša­jā vi­dē, jau pēc ne­lie­la mir­kļa ro­das vēr­tē­jums: «Vis­mā­jī­gā­kā stu­di­ja!»
15.okt 2014
Ar dažādu krāsu konfektēm – marmelādi mēdz rotāt kūkas, tortes, kēksus un kliņģerus, to pievieno desertam vai saldummīļi izbauda pie tējas vai kafijas. Saldo gardumu var izmantot kanapē maizītēm, to papildinot ar sieru, citrona šķēli un olīvām. Marmelādi gatavo no augļiem, kam pievieno pektīnu, cukuru un dažādas piedevas – augļu sulas, želatīnu vai agaru.
10.okt 2014
Gaļas vītināšana ir viens no senākajiem veidiem, kā produktu var konservēt. Vispopulārākā, protams, ir gaļa, un praktiski jebkuru no tās veidiem var vītināt, bet tikpat labi galdā var celt vītinātu zivi.
photo_camera
4.okt 2014
Rīdziniece Zane Pilskalne ar draugu Pēteri Vārpiņu pirms apmēram trīs gadiem nonāca līdz īrētas mājvietas meklējumiem. «Pirms tam dzīvojām kopā ar vecākiem. Meklējām savu atsevišķu vietu, kur dzīvot,» stāsta Zane.
photo_camera
30.sep 2014
Ar pienu apdrukāti T krekli, galda piederumu komplekts Sajūti sajūtu, drēbju pakaramais Žagaru saišķis, mēteļu kolekcija Ārpus rāmjiem – šie un vēl daudzi citi Latvijas dizaineru darbi būs skatāmi Rīgas starptautiskajā dizaina izstādē Design Isle 2014, kas no 2. līdz 5. oktobrim notiks Ķīpsalā.
28.sep 2014
Kad rudens priecē ar krāsu daudzveidību, par krāsainiem un garšīgiem ēdieniem jūsmo arī pavāri un gardummīļi. Šajā gadalaikā ir plašas iespējas, lai pagatavotu pildītus dārzeņus – papriku, kolrābjus, tomātus, kartupeļus, gurķus, baklažānus.
24.sep 2014
«Māk­sli­nie­ki dar­bo­jas ar vie­nu mēr­ķi – in­ter­pre­tēt mū­zi­ku tā, kā vi­ņi to redz un jūt, tā­pēc sva­rī­gi ir kva­li­tā­tes kri­tē­ri­ji. Tas ir mēr­ķis, kā­pēc mēs strā­dā­jam, lai katrs kon­certs un arī mē­ģi­nā­jums bū­tu mu­zi­kāls no­ti­kums,» at­zīst Na­ci­onā­lās ope­ras gal­ve­nais di­ri­ģents Mār­tiņš Ozo­liņš.
21.sep 2014
Vienkārša recepte
20.sep 2014
Ir cilvēki, kuriem patīk, ka ēdiena garšu un smaržu bagātina aromātiskā garšviela – ķiploks, bet citi par tā pievienošanu maltītei pauž nepatiku. Ķiploks ir veselīgs, viena tā galviņa satur 4 kalorijas, bet nesatur taukus un ogļhidrātus.
20.sep 2014
Nav nekā ikdienišķāka ēdienkartē par kartupeļiem. Pamatreceptes ir vienkāršas – sālsūdenī vārīti kartupeļi, ar mizu vārīti kartupeļi, cepti kartupeļi, kartupeļu sacepums, kartupeļu pankūkas, kroketes, biezenis.
photo_camera
15.sep 2014
Grafiķis, interjera dizainers Olafs Šāvelis 40 gadu nodzīvojis Rīgas centrā, bet pirms vairākiem gadiem pārcēlies dzīvot uz Pierīgu, vecvecāku māju, kurā apdzīvo trešdaļu no tās. Tajā agrāk pavadītas vasaras, tāpēc ar šo vietu saistās daudz jauku atmiņu.
photo_camera
14.sep 2014
Jūrmalnieces Tatjanas Dinsdorfas īpašums ar plašu dārzu vairākkārt ieguvis sakoptākās sētas titulu.