Ina Zelča / Autori

2.dec 2014
Kas, gan, var būt labāks par silta dzēriena tasīti aukstā, spalgā ziemas rītā?
1.dec 2014
Ziemas mēnešos gribas, lai ir ne tikai silti un omulīgi, bet arī pēc pastaigas nobaudīt karstu un garšīgu dzērienu. Dodoties ikdienas gaitās, labs risinājums – ņemt līdzi termosu ar kādu iemīļotu dzērienu, lai var sasildīties, kad jūtaties nosaluši. Tradicionālais dzēriens, ko visbiežāk dzer, kad ir auksti – aromātiska, karsta tēja.
1.dec 2014
Iza­bel­las Lo­sa­das darbs Iza­bel­las ceļš uz pa­ra­dī­zi, ko iz­de­vis ap­gāds Zvaig­zne ABC, no­teik­ti jā­iz­la­sa tiem, ku­ri vē­las res­tar­tēt sa­vu dzī­vi, pa­rei­zāk sa­kot, mai­nīt dzī­ves uz­tve­ri. Grā­ma­tas au­to­re ir ak­tri­se, TV pro­du­cen­te un dik­to­re, lek­to­re, ko­mi­ķe un dau­dzu grā­ma­tu au­to­re.
28.nov 2014
Ap­gāds Kon­ti­nents la­sī­tā­jiem pie­dā­vā Džū­das De­ve­ro jaun­o ro­mā­nu Mē­ness­gais­mas sim­fo­ni­ja ar aiz­rau­jo­šu si­že­tu – tu­rī­gas ģi­me­nes man­ti­nieks Kār­ters Trī­bons pa­zi­ņo So­fi­jai, ka at­tie­cī­bas ar vi­ņu ir ti­kai vie­nas va­sa­ras ro­māns un ka vi­ņa ne­at­bilst cie­nī­ja­mas lī­ga­vas sta­tu­sam.
27.nov 2014
Mū­zi­kas nams Dai­le šo­mē­nes at­zī­mē vie­na ga­da ju­bi­le­ju, prie­cē­jot ap­mek­lē­tā­jus ar da­žā­diem kon­cer­tiem, iz­rā­dēm un tur­pi­not kād­rei­zē­jā ki­no­te­āt­ra Dai­le tel­pās kul­tū­ras me­ses fun­kci­jas. SI­A Mū­zi­kas nams Dai­le īpaš­nie­ce un di­rek­to­re An­da Za­dov­ska tā at­vēr­ša­nu uz­ska­ta par sa­va sap­ņa pie­pil­dī­ju­mu.
27.nov 2014
Saldā brūnganīgā karameļu mērce piestāv pie desertiem, sacepumiem, auzu pārslu vai citas biezputras, jogurta, pankūkām, augļu desertiem, saldējuma.
15.nov 2014
No ķirbja gatavo garšīgus visdažādākos ēdienus – salātus, biezeņzupas, sulas, sacepumus, sautējumus un pankūkas. Kulinārijā izmanto ķirbja mīkstumu, sēklas, bet ķirbju sēklu eļļu izmanto salātu mērču un marināžu pagatavošanai.
14.nov 2014
Šis kēkss būs lieliska alternatīva tik ierastajam rozīņu kēksiņam.
14.nov 2014
Saldās, sulīgās, garšīgās sūkādes, kas mums atgādina par vasaru un sauli.
13.nov 2014
Kuram gan nepatīk panašķoties ar šokolādi, lai gūtu saldas garšas baudījumu un uzlabotu garastāvokli? Veidu ir tik daudz – ar riekstiem, karameļu gabaliņiem, vafeļu kraukšķiem, mandelēm, ogu gabaliņiem un citām piedevām. Nav noslēpums, ka tumšo šokolādi uzskata par veselīgāku nekā piena vai balto, un to šokolādes mīļotāji vienmēr apēdīs mazāk nekā pārējos šā saldā kāruma veidus.
13.nov 2014
Krā­sai­nas un spil­gtas su­kā­des no ogām, aug­ļiem vai dār­ze­ņiem – gar­šīgs sal­dums, ar ko var pa­naš­ķē­ties sal­dum­mī­ļi. Su­kā­des ir kal­tēts pro­dukts, un va­rē­tu šķist, ka tās ir ve­se­lī­gas, ta­ču tas ir mā­nī­gi, jo ga­ta­vo­jot pie­vie­no cu­ku­ru.
11.nov 2014
No­vem­bra sā­ku­mā kla­sis­kās mū­zi­kas cie­nī­tā­jus at­kal aicinājis ik­ga­dē­jais, šo­gad jau 14. Starp­tau­tis­kais Ba­ha ka­mer­mū­zi­kas fes­ti­vāls. «Man, or­ga­ni­za­to­rei, šķiet, ka katrs fes­ti­vāls ir īpašs. Par vis­iem māk­sli­nie­kiem, ku­rus aici­nu pie­da­lī­ties, il­gi do­mā­ju, vēr­tē­ju, un ar mī­les­tī­bu vi­ņi tiek gai­dī­ti cie­mos,» at­zīst Ba­ha ka­mer­mū­zi­kas fes­ti­vā­la di­rek­to­re Aina Kaln­cie­ma.
11.nov 2014
Uzņēmēja Vladislava Šlēgelmilha plašajā īpašumā, kurā uzcelta dzīvojamā ēka un lielu daļu no platības aizņem dīķi, padomāts par dizainisko noformējumu un estētisku vides objektu izveidošanu.
10.nov 2014
Šāds šokolādes našķis vislabāk piestāvēs pie kūpošas kafijas tases.
6.nov 2014
Šī rudenīgi gardā ābolu uzkoda īpaši labi piestāvēs pie kafijas tases.
6.nov 2014
15. Mē­ness die­na sā­kas 16.31. Sā­ta­nis­kā die­na
5.nov 2014
14. Mē­ness die­na sā­kas 16.03.
5.nov 2014
Šis gardais ēdiens būs lieliska alternatīva tik ierastajiem kartupeļu ēdieniem
4.nov 2014
13. Mē­ness die­na sā­kas 15.38.
3.nov 2014
12. Mē­ness die­na sā­kas 15.15. Gai­šās ener­ģi­jas die­na
3.nov 2014
Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 izstādes Baltic Beauty projekta vadītāja Kristīne Čerņavska ikdienas straujo ritmu cenšas kompensēt ar interesantām un sev tuvām lietām. Viņa vienmēr prot būt labā formā un nezaudēt dzīvesprieku.
31.okt 2014
Trīs uzņēmīgām sievietēm Rūtai Ziemelei, Sigitai Bērziņai un Ilzei Kupčai kopīgi radās ideja noorganizēt vērienīgu pasākumu – Latvijā pirmo Kāzu festivālu, kas septembra nogalē notika Baldonē, Mercendarbes muižā. «To izdomājām vienā karstā augusta dienā, bet sākām visu veidot no nulles un paveicām sešās nedēļās,» stāsta pasākuma rīkotājas.