Ina Zelča / Autori

13.sep 2014
Šķiet, ka ēdienam, kas nav bagātināts ar mērci, kaut kā pietrūkst. Mērce ir tā, kas vienkāršu ēdienu var pārvērst kulinārijas delikatesē.
photo_camera
12.sep 2014
Floriste Karolīna Novicka apmēram pirms diviem gadiem nejauši atradusi interesantu aizraušanos – no kaltētu ziedu smalkajām lapiņām sākusi veidot krāsainas kolāžas jeb gleznas. Tās vizuāli izskatās tā, it kā būtu gleznotas ar eļļas krāsām.
11.sep 2014
Operdziedātājam Dainim Skutelim šis rudenis atnācis ar jaunām pārmaiņām – viņš uzsācis darbu Preiļu mūzikas skolā kā vokālais pedagogs kora klasei un kļuvis par studentu Daugavpils universitātē – kļūs par solodziedāšanas skolotāju, mācoties klātienē budžeta grupā.
7.sep 2014
Lielajā sēņu laikā piedāvājam dažādas sēņu un daržeņu receptes.
2.sep 2014
Rīgas Franču liceja direktores vietniece audzināšanas darbā, dabas zinību skolotāja 10. – 12. klasēm Astrīda Klauža stāsta, ka patlaban jūtoties mazliet satraukta kā katru gadu, kad tuvojas jaunais mācību gads.
photo_camera
25.aug 2014
Māksliniece Madara Gulbis ar bērniem Māretu Rozi un dēlu Bertramu Paulu vasaras pavada Jūrmalā, vecvecāku mājās, kur māksliniece ar ģimeni apdzīvo ēkas pirmo stāvu, kurā iekārtota dzīvojamā istaba, kur viņa šovasar arī glezno, divas guļamistabas, neliela virtuve, vannasistaba un priekšnams.
24.aug 2014
Barbekjū mērce ir ideāls papildinājums piknikā vai dārza svētkos pie šašlika, grilētas vistas, steika vai ceptām ribiņām. Šī mērce, kurai piedēvējama amerikāniska izcelsme, ir kļuvusi populāra sastāvdaļa pie maltītes.
photo_camera
23.aug 2014
Finansiste Laine Dūne, kurai patīk gatavot ēst, vasaras sezonā uzturā cenšoties iekļaut ēdienus, kas netiek cepti. Ikdienā priekšroku dod vienkāršai un veselīgai maltītei, kas sarūpēta mājās, bet ārpus tām tiekot baudīta reti.
photo_camera
19.aug 2014
Restorāna Rīgas atslēga interjers veidots pēc leģendārās latviešu kinofilmas Vella kalpi motīviem, senatnīguma noskaņu radot ar visām tā dizaina detaļām – koku, svecēm, metālkalumiem, kā arī sienu un griestu gleznojumiem, kuru autors ir gleznotājs Igors Bernāts.
photo_camera
18.aug 2014
Gundega Mežīte ar dzīvesbiedru Andi un bērniem Paulu (3 gadi) un Ludvigu (5 gadi) jau divus gadus par savu dzīvesvietu dēvē nelielu, kompaktu mājiņu Rīgas apkaimē.
photo_camera
17.aug 2014
Laikā, kad ražas laiks tuvojas savai kulminācijai un dārzā un mežā valda dabas dāvanu pārbagātība, ir īstais brīdis to visu celt galdā un integrēt labi zināmos, kā arī jaunos un neierastos garšu savienojumos.
14.aug 2014
Vasarā, it sevišķi, ja ir karsts, kārojas pēc atspirdzinoša, vēsa dzēriena vai kokteiļa. Viens no variantiem – smūtijs, kas pagatavots no svaigiem augļiem vai dārzeņiem, kam pievienoti saldēti augļi, medus vai sasaldēts jogurts.
photo_camera
13.aug 2014
Jaunās paaudzes gleznotājai Diānai Īvei tuvākais žanrs ir ainava, kuras neatņemama sastāvdaļa ir koki. Koks nav tikai kā māksliniecisks izteiksmes līdzeklis gleznās, viņai ir interese par kokiem kā par vēsturiskiem objektiem un senatnes lieciniekiem.
photo_camera
11.aug 2014
Māksliniece Harita Strazdiņa savu mājvietu, kurā mitinās apmēram divus gadus, iekārtojusi violetos un fuksijas toņos, jo šobrīd tās esot viņas mīļākās krāsas, kas nomainījušas oranžās krāsas periodu.
9.aug 2014
Lavandas ziedus mēs lielākoties pazīstam ar to brīnišķīgo, nomierinošo aromātu – no tiem gatavo ēterisko eļļu ar ārstnieciskām īpašībām un kā dekoratīvu elementu.
7.aug 2014
«Darba cēliens man šovasar ievilkās līdz jūlija vidum, un tad varēju nedaudz aizbraukt projām no Rīgas, padzīvot pie jūras, taču tūdaļ būs jādodas uz Ungāriju, kur piedalīšos Bēla Bartoka starptautiskā koru konkursa žūrijā. Uz Debrecenu braukšu, pateicoties kora Kamēr… iegūtajam Grand Prix šajā konkursā pirms diviem gadiem, kas savukārt mums deva ceļu uz Itāliju, kur ieguvām prestižo Eiropas Grand Prix,» par muzikālajām aktivitātēm stāsta kora Kamēr... diriģents Jānis Liepiņš.
photo_camera
4.aug 2014
Kultūras nama Sapņi un kokteiļi un kafejnīcas Osīriss līdzīpašnieks Normunds Matutis ar dzīvesbiedri Ivetu un bērniem Nikolu (4 gadi) un Sintiju (21 gads) jau gandrīz trīs gadus mitinās 132 kvadrātmetrus plašā dzīvoklī ar koka logiem Pārdaugavā, kuram ir arī saulaina terase un uz kuras krāšņi zied vasaras puķes.
31.jūl 2014
«Šobrīd baudu burvīgu kombināciju – ikdienas darbu žurnālistikā un aizraušanos ar sportu. Ja nodarbotos tikai ar vienu vai otru, tad šķistu, ka esmu kliba ar vienu kāju,» saka Neatkarīgās Rīta Avīzes žurnāliste Baiba Lulle, kuras fizisko aktivitāšu sarakstā jau ilgus gadus ir skvošs.
27.jūl 2014
Vasarā, gatavojot gaļas, zivju un dārzeņu ēdienus, neiztikt bez kečupa vai tomātu mērces. Grilēšanas un ēdiena pasniegšanas procesā tradicionāli gaļai vislabākā piedeva ir kečups.
27.jūl 2014
Gleznotāja Helga Jaksone, viņas vīrs projektu vadītājs Kārlis Pauliņš un dēls Mārtiņš, Rīgas Dizaina mākslas vidusskolas audzēknis, dzīvo vēsturiskā mājā, kurai ir vairāk nekā 100 gadu un kura uzcelta kāpās.
23.jūl 2014
Elektronikas un datorzinātņu institūta zinātniskais asistents Rinalds Ruskuls uzskata, ka tiekšanās uz izaugsmi viņa dzīvē notiek neapzināti. Ikdienā viņš nodarbojas ar jaunu drošības tehnoloģiju izstrādi, brīvajā laikā aizraujas ar akrobātiku (parkour), vasarā ceļo pa upēm un interesējas par metālapstrādi.
21.jūl 2014
Piparmētra, protams, visvairāk saistās ar tējas dzeršanu un vasarā ar lielisko kokteili mohito, taču kulinārijā to izmanto diezgan plaši – pie otrajiem ēdieniem, desertiem, uzkodām un zupām, jo rada maigu un atvēsinošu aromātu.