Ina Zelča / Autori

photo_camera
11.apr 2014
Gaisā jau virmo pavasaris, bet joprojām aktuālas ir vīrusu infekcijas un saaukstēšanās slimības. Pēc ziemas organisms ir novājināts, tāpēc ārstnieciskā un profilaktiskā nolūkā var izmantot aromterapiju – dažādas ēteriskās eļļas.
photo_camera
10.apr 2014
Priedaines jahtkluba burāšanas treneres Ināras Ailes vaļasprieks ir kūku gatavošana. Viņas konditorejas meistardarbi ir fantastiski un apbrīnas vērti. Īsti mākslas šedevri.
10.apr 2014
Raidījuma Četras istabas vadītājs Jānis Rāzna, kuram pirms tam nebija saistības ar televīziju, katru dienu ar prieku dodas veikt viņam uzticētos pienākumus, taču viņam patīk strādāt arī valsts darbā, jo tas liek ievērot zināmu kārtību un sevi disciplinēt.
photo_camera
7.apr 2014
Viesistaba ir viena no svarīgākajām telpām mājvietā, kur parasti visa ģimene sapulcējas darbdienu vakaros un brīvdienās, kopā atpūšas, skatās TV, svētkos un nozīmīgos dzīves brīžos uzņem viesus. Tāpēc šo telpu būtiski iekārtot mājīgu, funkcionālu un relaksējošu, lai tā būtu komfortabla visai ģimenei.
6.apr 2014
Ierasts, ka salāti pieder tikai pie aukstajiem ēdieniem, taču tā nav. Tradicionālās salātu sastāvdaļas mūsdienās papildina visdažādākie produkti. Biežāk, protams, izvēlamies svaigus salātus, kuros galvenā sastāvdaļa ir dārzeņi, bet vēsākā laikā ēdienkartē nereti tiek iekļauti siltie salāti, kurus patiesībā var uzskatīt par otrajiem ēdieniem, jo tie ir pikanti.
30.mar 2014
Korejiešu burkānu salātus, kas ir pietiekami populāri, ne visi uzdrošinās gatavot mājās, bet pērk tirdzniecības vietās. Iemesls – ne vienmēr tie sanāk tādi, kā gribētos.
28.mar 2014
Franču tradicionālo brokastu maizīti – kruasānu, kas ir cienīga piedeva pie rīta kafijas vai citā ēdienreizē – ar karsto šokolādi,var nopirkt dažādās tirdzniecības vietās, taču čaklākie kulināri cep paši šos brīnišķīgos mīklas trijstūrīšus.
photo_camera
27.mar 2014
Par galda biešu vērtīgajām īpašībām zināms jau sen, priekšrocība – tās varam izmantot augu gadu, jo bietes nezaudē savu uzturvērtību. Salīdzinājumā ar citiem dārzeņiem, kā tās iedarbojas uz cilvēka organismu, līdzvērtīgu konkurentu šim populārajam dārzenim nav.
24.mar 2014
Bieži vien ledusskapī glabājas pāris dienas iepriekš nopirkts, nedaudz apkaltis siera gabaliņš, vārīti makaroni vai neliels desas gabaliņš. Protams, to, kas nav apēsts un vairs nav tik svaigs, var izmest laukā, taču steigties nevajag.
photo_camera
23.mar 2014
Kafejnīca Mākonis, kam dots dizaina uzņēmuma statuss, sākotnēji savu darbību uzsāka kā dizaina studija ar nelielu telpu, kur var iemalkot rīta kafiju un nobaudīt gardu kūkas gabaliņu.
21.mar 2014
Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.
photo_camera
21.mar 2014
Septiņgadīgie dvīņi Daniels un Bruno Lielbārži no Madonas novada Liezēres jau kopš agras bērnības draudzējas ar motokrosu, un pašlaik viņu lielākais sapnis – piedalīties 2014. gada Holandes čempionātā un speciālā bērnu blakusvāģu kausa izcīņā, kas notiks Beļģijā pasaules čempionāta blakusvāģiem laikā.
photo_camera
21.mar 2014
Pavasarī ir svarīgi attīrīt savu organismu jeb veikt detoksikāciju. Tai vispiemērotākais laiks ir gadalaiku maiņa, kad organisms pielāgojas jauniem apstākļiem, var sākt mainīt ēšanas paradumus un dzīvesveidu.
20.mar 2014
Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.
20.mar 2014
Rīdziniece Līga Štāle ēst gatavošanu uzskata par ikdienas nepieciešamību, taču, dzīvojot mājās ar bērniem, aizvien vairāk pievērsusies virtuves lietām. «Manā ģimenē gatavoju tikai es, pārējiem patīk ēdienu baudīt,» saka Līga.
photo_camera
16.mar 2014
Motobraucēja 18 gadus vecā Samanta Josta šīs nedēļas nogalē dodas uz treniņiem un sacensībām Holandē, bet aprīlī jau piedalīsies Pasaules čempionāta 2. posmā, kas sievietēm šajā sporta veidā norisināsies Itālijā.
15.mar 2014
Launags ir neliela ēdienreize starp pusdienām un vakariņām. Šāda maltīte ir nepieciešama, ja ievēro pareizas ēšanas principus un ir svarīgi rūpēties par svaru.
photo_camera
12.mar 2014
Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārtikas zinību studentei Unai Ozoliņai patīk virtuvē eksperimentēt, gatavojot gan otros, gan saldos ēdienus. «Man tas ir izaicinājums – izmēģināt jaunas receptes. Ēst gatavot patīk jau apmēram kopš 16 gadu vecuma,» atzīst Una Ozoliņa.
12.mar 2014
Gada aukstākajos mēnešos, kad tomāti nevar lepoties ar īstu un izcilu garšu, var izmantot blanšētus tomātus, eļļā kaltētus tomātus vai interesantu garšvielu – tomātu pārslas, kam raksturīga skābena garša.
10.mar 2014
Šonedēļ televīzijas ekrānos sāka demonstrēt pašmāju seriāla Eņģeļu iela 9. Pelnrušķītes mantojums piektās sezonas jaunās sērijas. Tam scenogrāfiju veidojusi interjera dizainere Andra Hince.
4.mar 2014
Ja kādam šķiet, ka par kāpostiem zina daudz, ja ne visu, domājot galvenokārt galviņkāpostus, tad diez vai viņam būs taisnība. Nesen stāstījām par Āzijas kāpostu pak čoi, taču nesen Latvijā parādījies vēl kāds jaunums – kale kāposti jeb lapu kāposti.
photo_camera
4.mar 2014
Studijas Peahen vadītāja, māksliniece Patricija Brekte savu darbnīcu pirms deviņiem gadiem iekārtojusi Andrejostā, kuru var nosaukt par īpašu un unikālu republiku. Ar savu pirmatnējo šarmu, ostas pievilcīgajiem skatiem un vilcienu dunoņu līdzās tajā aizrit radošu cilvēku ikdiena.