Ina Zelča / Autori

17.jūl 2014
«Mēs, dundžiņi, esam bagāti, jo dzīvojam starp divām jūrām – Mazo un Lielo jeb Rīgas līci un Baltijas jūru,» tā par savu novadu lepni teic dundadznieki. Ir jau arī tajā pusē daudzi citi lepnumi, ko vienā dienā nav iespējams tā īsti izbaudīt.
13.jūl 2014
Vasarā viena no biežākajām maltītēm saistās ar šašlika cepšanu un pirms tam – ar marinādes gatavošanu. Tradicionāli šašlika marinādei izmanto etiķi, lai gan ir pavāri, kuri uzskata, ka tas līdz noteiktai pakāpei nomāc gaļas garšu.
photo_camera
7.jūl 2014
Gleznotāja Signe Vanadziņa un viņas dzīvesbiedrs Ilmārs pirms vairāk nekā diviem gadiem Ziemassvētkos no dzīvokļa lietuviešu projekta daudzdzīvokļu mājā pārcēlās uz interesantu dzīvokli, kas iekārtots trijos stāvos.
1.jūl 2014
Vasarā gaļa tiek grilēta uz restēm, taču nevajag grila sezonu uzsākt un turpināt katru dienu līdz pat rudenim. Jāatceras, ka grilētu gaļu noteikti vajag bagātīgi papildināt ar dārzeņiem un zaļumiem, nevis otrādi – apēst lielu gaļas gabalu, kam pievienots tikai mazliet dārzeņu.
28.jun 2014
Tie, kuri savā ēdienkartē iekļauj kazas pienu, noteikti zina tā vērtīgās īpašības. Kazas piens satur daudz kālija, kuram ir liela loma sirds un asinsvadu sistēmas darbībā
22.jun 2014
Re­cep­tes pie­dā­vā res­to­rā­na Rī­gas at­slē­ga šef­pa­vā­re Gu­ni­ta Ro­lo­va
20.jun 2014
Tra­di­ci­onā­li Lī­go svēt­ki nav ie­do­mā­ja­mi bez dzel­te­na sie­ra ri­tu­ļa, smar­žī­gu jā­ņu­zā­ļu vai­na­ga un pu­to­jo­ša alus kau­sa. Čak­lā­kās saim­nie­ces steidz sie­ru siet mā­jās, jo la­bā­ku par pa­šas ga­ta­vo­tu vei­ka­lu plauk­tos būs grū­ti at­rast. Re­cep­šu sie­ra pa­ga­ta­vo­ša­nai ir daudz, un kat­rai sie­ra ga­ta­vo­tā­jai pat pēc vie­nas re­cep­tes tas iz­nāks at­šķi­rīgs.
photo_camera
17.jun 2014
Mājvietā virtuves un viesistabas zonu apvienošana vienā telpā ir ļoti individuāla.Jopro­jām aktuāla ir tendence apvienot abas šīs zonas, tomēr, pirms izvēlēties šādu risināju­mu, noteikti jāizvērtē visi plusi un mīnusi.
15.jun 2014
Ie­stā­jo­ties va­sa­rai, ie­spē­ju ba­gā­ti­nāt ēdien­kar­ti un pa­da­rīt to ve­se­lī­gā­ku ir kriet­ni vai­rāk ne­kā ci­tā ga­da­lai­kā. Tad jā­ēd vai­rāk dār­ze­ņu, aug­ļu un za­ļu­mu. Va­sa­rā bie­žāk uz­tu­ra­mies svai­gā gai­sā, kus­ta­mies un uz­ņe­mam sau­les ener­ģi­ju vis­am ga­dam, dau­dzus pro­duk­tus lie­to svai­gā vei­dā.
photo_camera
28.mai 2014
Latvijas Radio 2 programmu vadītāja – redaktore un televīzijas raidījuma Dzintara dziesmas vadītāja Velga Vītola- Amantova stāsta, ka cenšoties bieži smaidīt un parasti tas pievilinot arī citus. «Uzsākot darbu rīta agrumā, es nevaru uz to ierasties, tā pa īstam nepamodusies.
25.mai 2014
Kādus ēdienus pagatavot bērnu ballītei? Pirmajā mirklī var šķist, ka tas ir vienkārši, lai pasākums izdotos garšīgs, jautrs un svinīgs. Protams, organizējot dažādus pasākumus bērniem, dzimšanas dienas svinības vai izlaidumu pirmsskolas izglītības iestādē, pirmais, kas nepieciešams, – fantāzija.
photo_camera
19.mai 2014
Jaundzimušo bērnu ārste Ilze Eglīte ar vīru Jāni pirms septiņiem gadiem nolēma uzsākt savas mājas būvniecību Valmierā. Ģimene no divistabu dzīvokļa uz jauno mājvietu pārcēlusies tikai nedaudz vairāk kā pirms mēneša.
15.mai 2014
Viens no veselīgākajiem un arī senākajiem ēdiena gatavošanas veidiem ir tvaicēšana. Izmantojot tvaicējamo katlu, produkti gatavojas vienmērīgi, visu laiku nav jāstāv pie plīts, lai pieskatītu ēdienu, – tas nozīmē, ka tiek ietaupīti gan laiks, gan spēks.
photo_camera
14.mai 2014
Rīdzinieces Laumas mājvieta 100 kvadrātmetru platībā dažādos laika posmos ir izskatījusies atšķirīgi, jo sākotnēji tagadējā saimniece tajā dzīvojusi kopā ar vecākiem un māsu.
28.apr 2014
Pavasaris atnācis zeķu un zeķbikšu modē ar aktuālām tendencēm, lai sievietes justos pacilātas, elegantas un nezaudētu komforta sajūtu visas dienas garumā. «Šogad nebi­ja īstas ziemas, tāpēc pircēji vēlējās iegādāties dažādas pavasarīgas lietas jau janvā­rī,» stāsta veikala Madam Baron īpašniece Inese Barone.
photo_camera
25.apr 2014
Rīgas Mateja draudzes sludinātāja Anda Miezīša un viņa sievas Madaras ģimene, kurā aug nepilnu gada vecais dēlēns Timotejs, jau piekto gadu mitinās savā mājvietā baznī­cas telpās.
photo_camera
24.apr 2014
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem. Kad mājās gaidāmas viesības, Gunta iesaka pagatavot tiramisu kūku.
24.apr 2014
No 25. līdz 27. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 18. dārza un floristikas izstāde Dārzs. Flora 2014, kur ikviens interesents atradīs visu nepieciešamo dārza darbiem, sākot no sēklām un stādiem līdz pat dārza mēbelēm un tehnikai.
photo_camera
23.apr 2014
Lieldienās katra saimniece cenšas nokrāsot vairāk olu, lai pietiktu gan tradicionālām kaujām, gan svētku galdam. Taču bieži vien tās paliek pāri, bet, kā zināms, vārītas olas ilgi uzglabāt nevar un ar majonēzi visas apēst arī nav iespējams.
photo_camera
20.apr 2014
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem.
photo_camera
20.apr 2014
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem. Viņa gatavo katru dienu, arī atgriežoties vakaros mājās no darba.
11.apr 2014
Ēst gatavošanas veidu ir daudz, lai rezultātā varētu iegūt garšīgu un aromātisku ēdienu. Kā zināms, ēdienu var cept, sautēt, vārīt vai tvaicēt. Par visveselīgāko ēdiena gatavošanas veidu tiek uzskatīta tvaicēšana.