«Mēs, dundžiņi, esam bagāti, jo dzīvojam starp divām jūrām – Mazo un Lielo jeb Rīgas līci un Baltijas jūru,» tā par savu novadu lepni teic dundadznieki. Ir jau arī tajā pusē daudzi citi lepnumi, ko vienā dienā nav iespējams tā īsti izbaudīt.
Vasarā viena no biežākajām maltītēm saistās ar šašlika cepšanu un pirms tam – ar marinādes gatavošanu. Tradicionāli šašlika marinādei izmanto etiķi, lai gan ir pavāri, kuri uzskata, ka tas līdz noteiktai pakāpei nomāc gaļas garšu.
Gleznotāja Signe Vanadziņa un viņas dzīvesbiedrs Ilmārs pirms vairāk nekā diviem gadiem Ziemassvētkos no dzīvokļa lietuviešu projekta daudzdzīvokļu mājā pārcēlās uz interesantu dzīvokli, kas iekārtots trijos stāvos.
Vasarā gaļa tiek grilēta uz restēm, taču nevajag grila sezonu uzsākt un turpināt katru dienu līdz pat rudenim. Jāatceras, ka grilētu gaļu noteikti vajag bagātīgi papildināt ar dārzeņiem un zaļumiem, nevis otrādi – apēst lielu gaļas gabalu, kam pievienots tikai mazliet dārzeņu.
Tie, kuri savā ēdienkartē iekļauj kazas pienu, noteikti zina tā vērtīgās īpašības.
Kazas piens satur daudz kālija, kuram ir liela loma sirds un asinsvadu sistēmas darbībā
Tradicionāli Līgo svētki nav iedomājami bez dzeltena siera rituļa, smaržīgu jāņuzāļu vainaga un putojoša alus kausa. Čaklākās saimnieces steidz sieru siet mājās, jo labāku par pašas gatavotu veikalu plauktos būs grūti atrast. Recepšu siera pagatavošanai ir daudz, un katrai siera gatavotājai pat pēc vienas receptes tas iznāks atšķirīgs.
Mājvietā virtuves un viesistabas zonu apvienošana vienā telpā ir ļoti individuāla.Joprojām aktuāla ir tendence apvienot abas šīs zonas, tomēr, pirms izvēlēties šādu risinājumu, noteikti jāizvērtē visi plusi un mīnusi.
Latvijas Radio 2 programmu vadītāja – redaktore un televīzijas raidījuma Dzintara dziesmas vadītāja Velga Vītola- Amantova stāsta, ka cenšoties bieži smaidīt un parasti tas pievilinot arī citus. «Uzsākot darbu rīta agrumā, es nevaru uz to ierasties, tā pa īstam nepamodusies.
Kādus ēdienus pagatavot bērnu ballītei? Pirmajā mirklī var šķist, ka tas ir vienkārši, lai pasākums izdotos garšīgs, jautrs un svinīgs. Protams, organizējot dažādus pasākumus bērniem, dzimšanas dienas svinības vai izlaidumu pirmsskolas izglītības iestādē, pirmais, kas nepieciešams, – fantāzija.
Jaundzimušo bērnu ārste Ilze Eglīte ar vīru Jāni pirms septiņiem gadiem nolēma uzsākt savas mājas būvniecību Valmierā. Ģimene no divistabu dzīvokļa uz jauno mājvietu pārcēlusies tikai nedaudz vairāk kā pirms mēneša.
Viens no veselīgākajiem un arī senākajiem ēdiena gatavošanas veidiem ir tvaicēšana. Izmantojot tvaicējamo katlu, produkti gatavojas vienmērīgi, visu laiku nav jāstāv pie plīts, lai pieskatītu ēdienu, – tas nozīmē, ka tiek ietaupīti gan laiks, gan spēks.
Rīdzinieces Laumas mājvieta 100 kvadrātmetru platībā dažādos laika posmos ir izskatījusies atšķirīgi, jo sākotnēji tagadējā saimniece tajā dzīvojusi kopā ar vecākiem un māsu.
Pavasaris atnācis zeķu un zeķbikšu modē ar aktuālām tendencēm, lai sievietes justos pacilātas, elegantas un nezaudētu komforta sajūtu visas dienas garumā. «Šogad nebija īstas ziemas, tāpēc pircēji vēlējās iegādāties dažādas pavasarīgas lietas jau janvārī,» stāsta veikala Madam Baron īpašniece Inese Barone.
Rīgas Mateja draudzes sludinātāja Anda Miezīša un viņa sievas Madaras ģimene, kurā aug nepilnu gada vecais dēlēns Timotejs, jau piekto gadu mitinās savā mājvietā baznīcas telpās.
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem. Kad mājās gaidāmas viesības, Gunta iesaka pagatavot tiramisu kūku.
No 25. līdz 27. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 18. dārza un floristikas izstāde Dārzs. Flora 2014, kur ikviens interesents atradīs visu nepieciešamo dārza darbiem, sākot no sēklām un stādiem līdz pat dārza mēbelēm un tehnikai.
Lieldienās katra saimniece cenšas nokrāsot vairāk olu, lai pietiktu gan tradicionālām kaujām, gan svētku galdam. Taču bieži vien tās paliek pāri, bet, kā zināms, vārītas olas ilgi uzglabāt nevar un ar majonēzi visas apēst arī nav iespējams.
Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem. Viņa gatavo katru dienu, arī atgriežoties vakaros mājās no darba.
Ēst gatavošanas veidu ir daudz, lai rezultātā varētu iegūt garšīgu un aromātisku ēdienu. Kā zināms, ēdienu var cept, sautēt, vārīt vai tvaicēt. Par visveselīgāko ēdiena gatavošanas veidu tiek uzskatīta tvaicēšana.