Ina Zelča / Autori

photo_camera
28.feb 2014
Veselīgs un sabalansēts uzturs ir viens no labākajiem veidiem, kā stiprināt imunitāti, uzskata ājurvēdas speciālisti. Nepareiza dzīvesveida, ikdienas stresa un citu faktoru dēļ organisms tiek novājināts un tas zaudē aizsargspējas.
photo_camera
27.feb 2014
Vecrīgas restorāna Taverna Pie senā dzintara ceļa īpašniece Astrīda Arklone lepojas, ka nākusi no zilo ezeru zemes Latgales.
26.feb 2014
Salāti ar grauzdiņiem ir populāri, jo tos var pagatavot no dažādām sastāvdaļām. Tie ir pietiekami sātīgi, un tieši grauzdiņi piešķir šādiem ēdieniem rozīnīti. Tos var pievienot jebkuram ēdienam un var izmantot tikai dekorēšanai, nevis kā pamatēdienu vai uzkodu.
photo_camera
25.feb 2014
Veidojot bērnistabas interjeru, būtiskākie aspekti ir bērna vecums, kā arī viņa aizraušanās, intereses un raksturs. «Apmēram līdz divu trīs gadu vecumam bērni parasti guļ vecāku istabā, bet dienā labprātāk uzturas mammas vai tēta sabiedrībā, tāpēc bērnistaba un rotaļlietas faktiski atrodas visā mājoklī,» stāsta interjera dizainere Kristīne Skudrēna.
21.feb 2014
Cepumiem macarons nav nekādas saistības ar makaroniem, taču ar Franciju gan, jo tie tāpat kā kruasāni ir franču konditorejas lepnums. Un ne tikai tur, bet daudzviet pasaulē un arī Latvijā pamazām sāk iepazīt krāsainos macaronus.
13.feb 2014
Airans ir raudzēts skābpiena produkts, ko iegūst rūgšanas procesā no aitas, govs vai kazas piena. Par tā radiniekiem uzskata kefīru, jogurtu un citus līdzīgus produktus.
photo_camera
12.feb 2014
Latvijas delegācijas sastāvā uz ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos devusies arī 20 gadus vecā skeletoniste Lelde Priedulēna.
photo_camera
11.feb 2014
Aizkadra un filmu balss, blūzmenis Guntis Krivms sevi uzskata par cilvēku, kas spētu izdzīvot jebkādos apstākļos. Un tas attiecas arī uz ēdienu. Viņš neslēpj, ka dzīvesveids ir diezgan neveselīgs, taču no estētiskā viedokļa ir svarīgi, lai pasniegtais ēdiens ir skaisti noformēts.
photo_camera
7.feb 2014
Restorāns Uguns Dzēsējs, kas darbojas nelielas privātas viesnīcas Liene telpās, iekārtots ne tikai kā vieta, kur ērti papusdienot vai pavakariņot. Tajā veidotais interjers ar seniem ugunsdzēsības eksponātiem mudina ielūkoties vēstures lappusēs un smelties informāciju par ugunsdzēsēju ikdienu un darba specifiku.
5.feb 2014
Interesantie Āzijas kāposti pak čoi salīdzinoši nesen parādījušies pie mums tirdzniecības vietās. Jāatzīst, ka dažādu līdzīgu produktu pulkā pēc garšas īpašībām tos var ierindot pirmajās pozīcijās.
photo_camera
3.feb 2014
Guntas un Guņa Baltruku ģimene uz tagadējo mājvietu Lielvārdē pārcēlās 1978. gadā no Garciema, kad dēlam Atim bija gadiņš. Kādu laiku šajā mājā, kura celta pirms vairāk nekā 100 gadiem, dzīvoja divas paaudzes – Gunis ar sievu Guntu, bērniem Ati un Sandru un viņa vecāki.
29.jan 2014
Šogad klajā nākusi gadagrāmata Kalendārā neiekļauto vārdu kalendārs, kurā papildus tradicionālajiem apmēram 1000 personvārdiem apkopoti un iekļauti 3766 biežāk lietotie personvārdi, lai savu vārdadienu varētu svinēt arī reto vārdu īpašnieki.
photo_camera
27.jan 2014
Ienākot restorānā Uguns Dzēsējs, lai ieturētu maltīti, pirmais, kas pārsteidz – neierastā stilā veidots interjers ar senlaicīgiem ugunsdzēsības rīkiem.
photo_camera
25.jan 2014
Tūrisma un tulkošanas aģentūras Cia Travel@translations īpašniece Kristīne Deiliko smaidot stāsta, ka viņai patīk garšīgi paēst un līdz ar to arī gatavot.
13.jan 2014
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
12.jan 2014
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
12.jan 2014
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
11.jan 2014
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums.Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne.
photo_camera
10.jan 2014
Ienākot zaļajā studijā Pienene, kas apvieno veikalu un kafetēriju, sajūtas mudina mazliet paceļot dabā, jo interjera dizainā galvenais motīvs veltīts pienenēm, kas tik krāšņi pavasarī ar dzelteniem ziediem rotā Latvijas pļavas un pēc tam pārvēršas liegās baltās pūkās.
photo_camera
9.jan 2014
Restorāns Klidziņa īpaši patīk cilvēkiem, kuri zina savu vērtību, mīl ērtības un bauda dzīvi ar visām sajūtām. Restorāna jaunais, omulīgais veidols ar koka, akmens un ķieģeļu akcentiem, kā arī krāsainiem spilveniem, plediem un ziedu kompozīcijām aicina šeit palikt un sasildīties. Apmeklētāju vēderus Klidziņā lutina ar 100 un vienu gardumu, īpašu uzsvaru liekot uz grila ēdieniem.
photo_camera
5.jan 2014
Mālpiliete Anna Jurisone apmēram 20 gadus audzē kazas piemājas saimniecībā un no iegūtā piena sien garšīgu sieru, ko papildina ar aromātisko garšvielu – sierāboliņa pulveri.
1.jan 2014
Sa­stāv­da­ļas: 3 no­ga­ta­vo­ju­šās hur­mas, 350 ml 35% sal­dā krē­ju­ma, 3 ēdam­ka­ro­tes auzu pār­slu, 2 ēdam­ka­ro­tes man­de­ļu pār­slu, 6 tēj­ka­ro­tes vīn­ogu deg­vī­na, 3 tēj­ka­ro­tes brū­nā cu­ku­ra, 2 tēj­ka­ro­tes šķid­ra me­dus, ce­tur­tda­ļa tēj­ka­ro­tes jū­ras sāls.