Drogu bodes – tējnīcas Magonīte saimniecei Aigai Lūsiņai bērnībā katru vasaru bija jāvāc ārstniecības augi, tāpēc radās liela interese, kā tos pareizi lasīt, izžāvēt un daudzveidīgi izmantot.
Kontrolēt sāls daudzumu un lietot to mazāk, nekā pierasts, nav viegls uzdevums. Tas galvenokārt saistīts ar ieradumu, no kura grūti atbrīvoties. Taču, ja sāls lietošana saistīta ar veselības problēmām, tad nekas cits neatliek, kā ierobežot tā patēriņu.
Vibrāciju terapijas speciāliste, biedrības Es un Tu dibinātāja Dita Marksa kopā ar ģimeni savu mājvietu iekārtojusi minimālisma stilā ar hai–tek iezīmēm – daudz gaismas, plašuma, skaidras līnijas un daudzveidīgs spēcīgu krāsu lietojums.
Redīsus visbiežāk pierasts ēst uz sviestmaizes, salātos, izmantot arī aukstā zupā, tā tajos saglabājas vērtīgās vielas. Taču tos var pasniegt arī kā karsto uzkodu, vārīt un pat cept kā kartupeļus.
Apmēram pirms 15 gadiem siguldietis Jānis Makars noīrēja zemes gabalu kanoe kempinga būvniecībai Līgatnē Gaujas krastā, kur atrodas pārceltuve, taču saskaņošanas process ieilga daudzu gadu garumā.
Būvinženieris, inženierzinātņu doktors Raimonds Eizenšmits ar sievu Ingu un dēlu Arnoldu, kurš šogad absolvēs Rīgas Valsts 1. ģimnāziju, pirms padsmit gadiem pārcēlās uz plašu dzīvokli lielpilsētas centrā.
Par zaļajiem kokteiļiem noteikti vismaz reizi būs dzirdējis katrs, bet vai nogaršojis? Tiek uzskatīts, ka, dzerot zaļos kokteiļus, organisms būs vesels un sārmains. Un ar ko tad īsti zaļie kokteiļi ir izpelnījušies savu atzinību?
Tofu sieru var nosaukt par vienu no universālākajiem un ekonomiskākajiem olbaltumvielu produktiem, kādi vien vispār ir pieejami. Lai pagatavotu tofu, parasti izmanto nigari, kas sastāv no kalcija sulfāta – dabiska minerāla, un sojas pupiņām.
Svetlanu Bergmani (46 gadi) pārvērtībām pieteica meita Kristīne, taču pati, nākot uz šo pasākumu, vēlējās mainīt matu krāsu, kā arī mērķis ir nedaudz ataudzēt matus, lai iegūtu karē griezumu.
Vītinātu gaļu, ko sagriež plānās šķēlēs, gatavo no praktiski jebkuras gaļas – liellopa, aļņa, vistas, tītara, strausa un medījumu, arī strausa gaļas, pievienojot sāli un garšvielas. To var ērti ņemt līdzi ceļojumos un pārgājienos.
Ineses Ločmeles (56 gadi) meita Elīna izlēma, ka mammai ir jāpiedalās pārvērtībās. „Vienmēr ar patiku apskatos žurnālā pārvērtības un nodomāju, ka tas nav paredzēts man. Tad, kad uzzināju, ka nākamajā dienā jādodas uz pārvērtībām, bija uztraukums,” atzīst Inese.
Ilzes, Jāņa un viņu dēliņa Miķeļa Ozoliņu mājvietā Tīnūžos, kur viņi dzīvo tikai kopš februāra, ir viena skaista un tikko izremontēta telpa – guļamistabā izveidots mūsdienīgs dizains ar violetiem, brūniem un pelēcīgiem toņiem.
Aiva Birbele (43 gadi), nākot uz pārvērtībām, nolēma iejusties tādā tēlā, kāda viņa patiesībā nav. „Esmu ar mieru riskēt un paskatīties uz sevi no citas puses. Tik daudz esmu rakstījusi komēdijas par sievietēm (Aiva ir dramaturģe), kā viņas pucējas, un tagad beidzot pati nolēmu pārbaudīt, kā tas ir,” atzīst pārvērtību dalībniece.
«Esmu jau padzīvojies pa vairākiem televīzijas raidījumiem saistībā ar ēst gatavošanu. Man ļoti patīk to darīt. Atceros, ka bērnībā vectēvs gatavoja garšīgu kartupeļu sacepumu, apkaisot tos ar dažādām garšvielām un pievienojot gaļiņu. Laikam pateicoties šīm atmiņām, man vienmēr gribas eksperimentēt,» stāsta Leļļu teātra aktieris un vokāli instrumentālā ansambļa 7 dēli līderis Valdis Vanags.