Ina Zelča / Autori

6.jūl 2012
Drogu bodes – tējnīcas Magonīte saimniecei Aigai Lūsiņai bērnībā katru vasaru bija jāvāc ārstniecības augi, tāpēc radās liela interese, kā tos pareizi lasīt, izžāvēt un daudzveidīgi izmantot.
2.jūl 2012
Kontrolēt sāls daudzumu un lietot to mazāk, nekā pierasts, nav viegls uzdevums. Tas galvenokārt saistīts ar ieradumu, no kura grūti atbrīvoties. Taču, ja sāls lietošana saistīta ar veselības problēmām, tad nekas cits neatliek, kā ierobežot tā patēriņu.
photo_camera
29.jun 2012
Vibrāciju terapijas speciāliste, biedrības Es un Tu dibinātāja Dita Marksa kopā ar ģimeni savu mājvietu iekārtojusi minimālisma stilā ar hai–tek iezīmēm – daudz gaismas, plašuma, skaidras līnijas un daudzveidīgs spēcīgu krāsu lietojums.
25.jun 2012
Redīsus visbiežāk pierasts ēst uz sviestmaizes, salātos, izmantot arī aukstā zupā, tā tajos saglabājas vērtīgās vielas. Taču tos var pasniegt arī kā karsto uzkodu, vārīt un pat cept kā kartupeļus.
22.jun 2012
Apmēram pirms 15 gadiem siguldietis Jānis Makars noīrēja zemes gabalu kanoe kempinga būvniecībai Līgatnē Gaujas krastā, kur atrodas pārceltuve, taču saskaņošanas process ieilga daudzu gadu garumā.
photo_camera
15.jun 2012
Būvinženieris, inženierzinātņu doktors Raimonds Eizenšmits ar sievu Ingu un dēlu Arnoldu, kurš šogad absolvēs Rīgas Valsts 1. ģimnāziju, pirms padsmit gadiem pārcēlās uz plašu dzīvokli lielpilsētas centrā.
15.jun 2012
Nav noslēpums, ka daudziem cilvēkiem garšo saldumi un salīdzinoši vēlme uzturā lietot sāļus vai skābus produktus ir mazāka.
12.jun 2012
Gaļa ir viens no produktiem, ko uzturā lieto bieži. Vislabākais variants to pagatavot dienā, kad tā ir nopirkta. Tomēr gaļu jāmāk pareizi sagatavot.
photo_camera
8.jun 2012
Vasarā atpūtniekus ceļš visbiežāk aizved uz kādu no viesu mājām laukos, kur var smelties enerģiju un gūt relaksāciju dabas tuvumā.
6.jun 2012
Par zaļajiem kokteiļiem noteikti vismaz reizi būs dzirdējis katrs, bet vai nogaršojis? Tiek uzskatīts, ka, dzerot zaļos kokteiļus, organisms būs vesels un sārmains. Un ar ko tad īsti zaļie kokteiļi ir izpelnījušies savu atzinību?
photo_camera
1.jun 2012
Jūrmalnieces Maijas Braķes ģimene pirms desmit gadiem ieguva īpašumā zemi un vecu māju, kuru bija nolemts restaurēt.
31.mai 2012
Tofu sieru var nosaukt par vienu no universālākajiem un ekonomiskākajiem olbaltumvielu produktiem, kādi vien vispār ir pieejami. Lai pagatavotu tofu, parasti izmanto nigari, kas sastāv no kalcija sulfāta – dabiska minerāla, un sojas pupiņām.
30.mai 2012
Aivu Vilciņu (44 gadi) nolēma pārsteigt devītās klases skolēni pirms skolas izlaiduma, piesakot savu mīļo klases audzinātāju pārvērtību konkursam.
23.mai 2012
Svetlanu Bergmani (46 gadi) pārvērtībām pieteica meita Kristīne, taču pati, nākot uz šo pasākumu, vēlējās mainīt matu krāsu, kā arī mērķis ir nedaudz ataudzēt matus, lai iegūtu karē griezumu.
photo_camera
18.mai 2012
Rīdziniecei Sanitai Fridrihsonei ar ģimeni, iegādājoties četristabu dzīvokli, noteicošais bija lielā platība.
18.mai 2012
Ikrus uzskata par tradicionālu un pierastu delikatesi, kuru kvalitāte atkarīga no zvejas apstākļiem, pagatavošanas, glabāšanas un transportēšanas.
15.mai 2012
Eva Migliniece (41 gads), rakstot pieteikuma anketu pārvērtībām, atklāja, ka ir ataudzējusi matus un ieguvusi dabīgo, nedaudz iesirmo matu krāsu.
11.mai 2012
Vītinātu gaļu, ko sagriež plānās šķēlēs, gatavo no praktiski jebkuras gaļas – liellopa, aļņa, vistas, tītara, strausa un medījumu, arī strausa gaļas, pievienojot sāli un garšvielas. To var ērti ņemt līdzi ceļojumos un pārgājienos.
8.mai 2012
Ineses Ločmeles (56 gadi) meita Elīna izlēma, ka mammai ir jāpiedalās pārvērtībās. „Vienmēr ar patiku apskatos žurnālā pārvērtības un nodomāju, ka tas nav paredzēts man. Tad, kad uzzināju, ka nākamajā dienā jādodas uz pārvērtībām, bija uztraukums,” atzīst Inese.
photo_camera
27.apr 2012
Ilzes, Jāņa un viņu dēliņa Miķeļa Ozoliņu mājvietā Tīnūžos, kur viņi dzīvo tikai kopš februāra, ir viena skaista un tikko izremontēta telpa – guļamistabā izveidots mūsdienīgs dizains ar violetiem, brūniem un pelēcīgiem toņiem.
24.apr 2012
Aiva Birbele (43 gadi), nākot uz pārvērtībām, nolēma iejusties tādā tēlā, kāda viņa patiesībā nav. „Esmu ar mieru riskēt un paskatīties uz sevi no citas puses. Tik daudz esmu rakstījusi komēdijas par sievietēm (Aiva ir dramaturģe), kā viņas pucējas, un tagad beidzot pati nolēmu pārbaudīt, kā tas ir,” atzīst pārvērtību dalībniece.
23.apr 2012
«Esmu jau padzīvojies pa vairākiem televīzijas raidījumiem saistībā ar ēst gatavošanu. Man ļoti patīk to darīt. Atceros, ka bērnībā vectēvs gatavoja garšīgu kartupeļu sacepumu, apkaisot tos ar dažādām garšvielām un pievienojot gaļiņu. Laikam pateicoties šīm atmiņām, man vienmēr gribas eksperimentēt,» stāsta Leļļu teātra aktieris un vokāli instrumentālā ansambļa 7 dēli līderis Valdis Vanags.