Ina Zelča / Autori

photo_camera
23.sep 2012
Viesnīca Neiburgs, kas savu mājvietu radusi Vecrīgā un ieguvusi jūgendstila arhitektūras pieminekļa statusu, oficiāli savas durvis apmeklētājiem vēra 2010. gadā.
18.sep 2012
Ūdens ir viena no vissvarīgākajām lietām, kas nepieciešama cilvēkiem ikdienā, kā arī dzīvības procesiem dabā. Ja mājā vai darbavietā iespējams izmantot kvalitatīvu dzeramo ūdeni, tas rada komfortablu sajūtu.
14.sep 2012
Noteikti daudzi piekritīs, ka omlete ir viens no labākajiem ne tikai olu, bet arī brokastu ēdieniem. Omleti var viegli un ātri pagatavot, un galvenais – tā būs sātīga gan atsevišķa, gan papildināta ar dažādu pildījumu – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, garšaugiem vai ko citu.
13.sep 2012
Kad Eiropas Parlamenta preses padomnieka Ģirta Salmgrieža ikdiena aizritēja Rīgā līdz 2007. gada rudenim, tad attiecības ar ēst gatavošanu vairāk raksturojās ar jēdzienu «jūs». «Latvijā, īpaši Rīgā, daudzas labas lietas var nopirkt gan veikalā, gan tirgū, tāpēc nebija nepieciešams pārlieku aizrauties ar ēst gatavošanu,» atzīst Ģirts.
8.sep 2012
Protams, latvieši nevar lepoties ar franču tradicionālo brokastu maizīti – kruasānu, taču tas nenozīmē, ka tas nevar būt cienīga piedeva pie rīta kafijas vai citā ēdienreizē – ar karsto šokolādi.
photo_camera
7.sep 2012
Ja nedēļas nogalē vai brīvdienās rodas vēlēšanās baudīt divvientulību romantiskā gaisotnē, ko papildina gaumīgs interjers, kurā zied rozes, tad tas nav nekas neiespējams.
3.sep 2012
Izvēloties rīsus, to pagatavošana vienmēr ir ātra un arī vienkārša. Un arī kombinācijas, ar ko rīsus var pasniegt, ir daudzveidīgas siltajos ēdienos, salātos un saldēdienos.
28.aug 2012
Rīdziniece Agnese Brunere svētku reizē un tad, ja dāvanām vajadzīga, kā pati saka, pievienotā vērtība, gatavo šokolādes trifeles.
27.aug 2012
Zupas pierasts galvenokārt izmantot pusdienās kā pirmo ēdienu. Zupas var gatavot visdažādākās – vieglas, maigas, treknas, sātīgas, tās var būt vienkāršākas ar gaļas un dārzeņu gabaliņiem, bet var būt arī viendabīgas, viegli vai vairāk iebiezinātas ar krēmīgu konsistenci.
27.aug 2012
Vasarā lielisks dārza, verandas vai terases dizaina elements ir šūpuļtīkls, taču arī mājā un pat nelielā dzīvoklī var īstenot šādu ideju – uzstādīt ērtu zvilni, kas sniedz relaksējošas un atslābinošas funkcijas ķermenim.
20.aug 2012
Taisnība, ka bez garšaugiem ēdienkarti ir grūti iedomāties – tie piešķir garšu, krāsu un aromātu. Protams, veikalos pieejams plašs garšaugu klāsts augu gadu, bet pašu audzētiem gan dārzā, gan mājās uz palodzes būs cita vērtība un būs lētāk.
16.aug 2012
Daudzi cilvēki savā mājoklī saskaras ar nepatīkamu problēmu – pelējumu uz sienām. Pirmajā mirklī var šķist, ka tas nav nekas nopietns, taču iedziļinoties kļūst skaidrs, ka mājvietas saimniekiem tas var sagādāt nepatikšanas nākotnē.
14.aug 2012
Gatavojot dažādus ēdienus, nereti izmanto tradicionālo panēšanu – produktus pirms cepšanas vai vārīšanas apviļā miltos, sakultā olā vai rīvmaizē. Var arī to darīt oriģinālāk – apviļāt kokosa skaidiņās vai sasmalcinātos riekstos.
photo_camera
10.aug 2012
Rīdzinieku Asnātes un Jāņa Avotnieku ģimene ar meitām Līnu (4 gadi) un Elzu Betu (1 gads un 9 mēneši) par savu mājvietu dēvē nelielu dzīvokli klusā vietā, netipiski Rīgas centram, aiz kura logiem pagalmā viss ir sazaļojis.
photo_camera
4.aug 2012
Bijušais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa ar dzīvesbiedri Ievu un bērniem Agnesi (12 gadi) un Tomu (18 gadi) pirms 11 gadiem ieguva savā īpašumā mantotu māju, kas celta 1903. gadā.
3.aug 2012
Pupas atkarībā no pāksts struktūras iedala parastajās un sviesta pupiņās.
photo_camera
2.aug 2012
Deviņdesmitajos gados Duntes Urdziņu saimnieki Dagmāra un Romualds Lučkovski, domājot par pelnītu atpūtu vecumdienās, no Rīgas nolēma pārcelties uz laukiem. Tad arī radusies doma pievērsties tūrismam – piedāvāt interesentiem atpūtu glītā, sakoptā un klusā vietā pie jūras, kas šai vietai piešķir savu burvību.
31.jūl 2012
Jau tagad ir jāsāk domāt par apkuri, kā nodrošināt siltumu telpās vēsajā laikā, jo ziema lēnām tuvojas un aizvadītajos gados tā bijusi auksta. Tāpēc svarīgi izvēlēties piemērotāko apkures veidu, jo tie ir daudzi un dažādi.
27.jūl 2012
SIA Sabiedrība Mārupe veikals Audzēts un ražots Latvijā, kas atrodas Jaunmārupē, Mazcenu alejā 6b, darbojas vairāk nekā divus gadus, un to iecienījuši ne tikai mārupieši, bet arī iedzīvotāji no tuvākas un tālākas apkaimes.
20.jūl 2012
Pirms četriem gadiem stikla māksliniece Aija Klintsone un viņas vīrs Vilnis Klintsons, prasmīgs būvniecības speciālists, nolēma uzsākt jaunas mājvietas meklējumus ārpus Rīgas, kamēr atrada kādreizējo Māla krogu, kas bija ļoti sliktā stāvoklī.
20.jūl 2012
Vasara ir piemērotākais laiks, kad ēdienreizēs varam bagātīgi izmantot visdažādākos dārzeņus. Un tad ir pavisam vienkārši katru dienu apēst vismaz 250 gramus šo veselīgo produktu, kā iesaka uztura speciālisti. Galvenais nosacījums – tiem jābūt svaigiem, sulīgiem un aromātiskiem.
12.jūl 2012
Kolrābjiem ir maiga un patīkama garša, krāsa ir gan zaļgana, gan sarkanīgi violeta.Tos uzskata par neparastiem kāpostiem.