Sanita Grundule (34 gadi) ilgi pētījusi žurnālā pārvērtības un nodomājusi, kāpēc gan pašai nepamēģināt kaut ko jaunu. Pirms pārvērtībām audzējusi garākus matus.
Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētavā Babīte pavasarī ik gadu tirgo rododendru stādus, taču apmeklētājus īpaši gaida maijā, kad 12 hektārus plašā teritorija saziedēs krāšņos ziedos. Šogad gan tas būšot vēlāk nekā citugad.
Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacijai ir senas stādaudzēšanas tradīcijas, taču tās zinātnieki pēta arī jaunas šķirnes un atlasa labākās, lai stādāmo materiālu varētu piedāvāt pircējiem.
Dodoties ceļojumā, svarīgi ir ne vien veiksmīgi nokļūt galamērķī, bet arī izmantot pasažieriem piedāvātās ērtības, lai reģistrētos lidojumam, novietotu automašīnu, nodotu bagāžu un saņemtu citus lidostas pakalpojumus.
Kristīnei Āboliņai (40 gadu) draudzene Liene sagādāja pārsteigumu, piesakot pārvērtībām. „Kāpēc gan lai es nepiekristu? Vēlējos ļauties meistariem, lai pārvērtības ir pa īstam,” atzīst Kristīne.
Olas ir plaši izplatīts un lēts pārtikas produkts, kuras bieži apēdam brokastīs. Olās esošās uzturvielas ir noturīgas pret karstumu, tāpēc, tās pietiekami ilgi cepot vai vārot, tiek iznīcinātas, iespējams, esošās salmonellas baktērijas.
«Man desmit mēnešus gadā pietiek ko darīt ar narcisēm. Divus mēnešus ilgst atvaļinājums, un tad sākas viss no gala. Mana kolekcija – tas ir milzīgs darbs: katru sīpolu izrakt, iestādīt un pielikt etiķeti.
Kad Elnionu ģimene bija nolēmusi iegādāties suni, tika ņemti vērā vairāki noteikumi – lai četrkājainais dzīvnieks ir draudzīgs, var dzīvot laukā, nebūtu agresīvs un laipni sagaidītu mājās ciemiņus.
Andželika Siktare (31 gads) stāsta, ka viņai aktuālā problēma vienmēr bijusi garie mati, kas ikdienā tiek saņemti. „Sapratu, ka man tie ir jānogriež līdz pleciem. Ilgus gadus ik pa laikam tika aplīdzināti tikai matu gali,” atzīst pārvērtību dalībniece.
Liene Zaduņenko (27 gadi) vēlējās pamēģināt kaut ko jaunu un uzzināt, kas pašai piestāv gan apģērbā, gan matu sakārtojumā. Liene stāsta, ka pagājušajā vasarā matos ielikti ilgviļņi, taču nožēlojusi savu izvēli.
Pārtikas pareiza sagatavošana un uzglabāšana ir svarīgs priekšnoteikums, lai ēdiens būtu garšīgs, veselīgs un uzturvielām bagāts. Ja pārtiku ilgi uzglabā mitrā vai gaišā vietā, arī augstā temperatūrā, kur tai var piekļūt gaiss, tā var sabojāties, zaudēt garšu, izskatu un uzturvērtību.
Intu Svarinsku (51 gads) pārvērtībām pieteica jaunākā meita Lana. „Neko iepriekš nezināju, jo tad, kad piezvanīja, pat nesapratu, uz kādu pasākumu tieku aicināta. Tā man ir dzimšanas dienas dāvana,” stāsta Inta, kura jubileju atzīmē 27. martā.
Ikdienas ēdienkarte noteikti nav iedomājama bez zupām, kuras ir lēts, sātīgs un arī garšīgs ēdiens. Mājās gatavotai zupai vienmēr ir jādod priekšroka, un to noteikti nebūs grūti pagatavot pat iesācējam.
Uģis Mālnieks (39 gadi) atklāj, ka pāris gadus bauda brīva vīrieša statusu, taču iepazinies ar jauku sievieti Anniju un ar jaunu frizūru nolēmis iepatikties viņai no otrā acu skatiena.
Margarīna ražošanā bieži izmanto augu taukus, kurus rūpnieciski hidrogenē– tas nozīmē, ka par katalizatoru izmanto niķeli. Pirmo reizi šāda tehnoloģija izmantota ļoti sen, pārtikas ražotājiem tā iepatikās, jo margarīnu bija izdevīgāk ražot nekā sviestu.
Dace Akmentiņa (34 gadi) lakoniski saka, ka vēlējusies pārmaiņas, tāpēc piedalās pārvērtībās. „Ja cilvēks vēlas kaut ko mainīt, tad vispirms maina matu krāsu. Ilgu laiku biju gaišmate, krāsoju arī tumšākas šķipsnas, vasarā nokrāsoju matus šokolādes brūnā tonī,” stāsta Dace.
Palmu eļļai piemīt viszemākā vērtība, salīdzinot ar citām augu eļļām. Taču ražotājiem tā ir lēts un izdevīgs produkts. Pēc konsistences – cieta, atgādina cūku taukus, parasti balta, taču mēdz būt arī dzelteni oranžā un pat sarkani oranžā krāsā. Raksturīga riekstu garša un smarža.
Signe Bergmane (23 gadi) ar dvīņumāsu Silvu pētīja iepriekšējo pārvērtību rezultātus un nolēma, ka vajadzētu pamēģināt. „Teicu māsai, lai aizpilda anketu un nosūta, tad es piedalīšos,” stāsta Signe.
Ik pēc desmit gadiem vielmaiņa palēninās, un līdz ar to arī organisms kalorijas sadedzina par 2 līdz 4 procentiem lēnāk. Nav noslēpums, ka katrs liekais kilograms palielina svaru un liekā ķermeņa masa liecina par novecošanos.
Kafejnīcas Taka īpašniece Līga Stibe kopš pērnā gada maija vada ģimenes uzņēmumu, kurā darbojas visa ģimene?– mamma, tētis un abi brāļi. Kafejnīcas interjers ir pašu veidots?– vienkārši, bet ar māksliniecisku izdomu.